Ostali sportovi

Hrvatskim bejzbolašima i drugi poraz

Bojan Koprivica • subota, 24.07.2010.
Hrvatskim bejzbolašima i drugi poraz
Foto: Bojan Koprivica

U drugom nastupu na EP u baseballu u Stuttgartu Hrvatska reprezentacija zabilježila je i drugi poraz. U uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmmici hrvatski su reprezentativci izgubili od reprezentacije Španjolske, branitelja brončane medalje, sa 7:6.

Bila je to, unatoč porazu, puno kvalitetnija predstava hrvatskog baseballa nego prvog dana natjecanja. Posebno je popravljena igra u obrani, gdje su našima uspjela čak četiri double-playa. Na palici dugo nije išlo, iako je bilo dobrih udaraca koji su išli direktno na španjolske igrače obrane.

Otvorilo se našima u posljednjoj izmjeni, u koju su ušli sa zaostatkom od 7:1, ali ne i sa imalo smanjenom borbenošću i vjerom u sebe. Mješavinom dobrih udaraca i pritiska na španjolsku obranu koji je njihove igrače prisilio na greške, naši su smanjivali zaostatak bod po bod, da bi nakon udarca Galesa došli na samo run zaostatka.

S igračima na drugoj i trećoj bazi, trener Calderone uveo je na udarac Farkaša čiji je dobar udarac po zemlji shortstop španjolske reprezentacije uz dosta muke uspio zaustaviti i lopticu na vrijeme baciti na prvu bazu. Publika koja je srčanu borbu Hrvata popratila glasnim pljeskom ovaj puta je vidjela mladu reprezentaciju koja je posebno velikim srcem osvojila simpatije neutralnih promatrača.

Nakon utakmice trener Calderone okupio je igrače i pohvalio ih na ustrajnosti, a Jay Pospishil je dodao: "Danas svatko od nas moze otići u hotel i pogledati se u ogledalo, znajući da smo dali sve od sebe, da smo predstavili Hrvatsku na način na koja to ona zaslužuje, ne predajući se do kraja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • shunqino25.07.2010. u 13:35
    e da, i za one koji hoće pratiti u živo play by play evo linka.. http://competition.baseballeurope.com/2010/stuttgart/schedule.php
    shunqino
  • shunqino25.07.2010. u 11:27
    Koja šteta da nismo uspjeli preokrenuti utakmicu do kraja. Falio je još samo jedan dobar udarac Farkaša i napravili bi vrhunsku senzaciju. No barem su pokazali kako se grize za reprezentaciju. Sad nam slijede dvije "malo lakše" tekme i nadam se da ćemo iako igramo sa pomlađenom ekipom... [više na forumu]
    shunqino
  • Obrisan korisnik25.07.2010. u 07:23
    kaj ima Hrvata koji to znaju igrat?
    Obrisan korisnik
  • Blizunj25.07.2010. u 00:11
    Kad shvatite bejzbol i naučite pravila postat će vam jedan od omiljenijih sportova, vjerujte mi na riječ.Nije tako komplicirano kao što izgleda.
    Blizunj
  • Obrisan korisnik24.07.2010. u 18:59
    "razumio" sam cijeli tekst :D
    Obrisan korisnik