Nogomet

Mano Menezes novi izbornik Brazila

Marin Vuković • nedjelja, 25.07.2010.
Mano Menezes novi izbornik Brazila

Novi izbornik brazilske reprezentacije bit će Mano Menezes, on je prihvatio odluku brazilskog nogometnog saveza (CBF) kojemu ipak nije bio prvi izbor.

Samo tri tjedna nakon što je brazilski nogometni savez smijenio Dungu s dužnosti izbornika reprezentacije, objavljeno je ime njegova nasljednika. Bit će to trener Corinthiansa Mano Menezes, koji je prihvatio ponudu saveza i koji će, ne bude li u međuvremenu kakvih šokova i promjena, voditi Brazil na sljedećem svjetskom prvenstvu, onom na domaćem tlu.

Vrijedi napomenuti kako Menezes nije bio prvi izbor brazilskog saveza. Čelnici su na toj dužnosti htjeli trenera Fluminensea Muricyja Ramalha, no njegov klub stopirao je čitavu priču jer Ramalho ima valjani ugovor do kraja 2012. godine.

"S velikim ponosom i zadovoljstvom prihvatio sam poziv da vodim brazilsku reprezentaciju", kratko je izjavio Menezes, a u priopćenju CBF-a navodi se kako je novi izbornik bio na popisu od tri izbornika koji su nakon razgovora s predsjednikom saveza Ricardom Texeirom "isplivali" kao najbolji kandidati za provođenje u djelo projekta izgradnje novog Brazila za 2014. godinu.

48-godišnji Menezes nije imao bogatu igračku karijeru, krajem 70-ih i početkom 80-ih igrao je kao branič za Guarani de Venancio Aires, a potom se posvetio trenerskom poslu. Od 2005. do 2007. godine odveo je Gremio iz druge lige do trećeg mjesta prvoligaške ljestvice, a potom je preuzeo Corinthians i odveo ih do naslova prvaka.

Foto: Wikipedia.org

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!