Ostali sportovi

Šveđani prejaki za hrvatske baseballaše

Bojan Koprivica • nedjelja, 25.07.2010.
Šveđani prejaki za hrvatske baseballaše
Foto: Bojan Koprivica

I u trećem nastupu na EP u Stuttgartu hrvatski su igrači ostali bez prve pobjede. Danas nije pomogla niti promjena scene, Hrvati su nakon poraza s 12:2 na stadionu u Heidenheimu Šveđanima morali priznati da su u ovome trenutku bolja momčad.

Švedska ekipa, predvođena trenerom Denisom Cookom, osvajačem MLB naslova s Florida Marlinsima 1997. godine, do pobjede je došla nakon sedam odigranih inninga, pravilom koje igru u tome trenutku prekida ako jedna ekipa ima deset bodova prednosti. Naši su, kao i u prethodnim utakmicama, lovili prednost protivnika, no danas su Šveđani bili presigurni u obrani da bi našima dozvolili bilo kakvu nadu u povratak.

Današnji dan donio je i nešto pozitivno - Slobodan Gales je jednim odličnim udarcem donio Hrvatskoj prvi HR na ovome turniru. Ovim porazom Hrvatska je i teoretski izgubila šanse za prolazak u drugi krug natjecanja, a do prve pobjede na turniru pokušat će doći sutra protiv danas uvjerljivih Grka.

Rezultat 12:2 danas je bio sveprisutan, iste brojke semafor je pokazivao i nakon pobjeda favorita Italije i Nizozemske protiv Velike Britanije i Ukrajine. I Njemačka je upisala treću pobjedu, ovaj puta protiv Belgije, čime te tri reprezentacije jedine ostaju neporažene.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!