Ostali sportovi

Ostapčuk nikom ne da ni blizu

Maja Giljanović • utorak, 27.07.2010.
Ostapčuk nikom ne da ni blizu

(Iz Barcelone za Sportnet.hr Maja Giljanović) Svjetska prvakinja 2005. i aktualna svjetska dvoranska prvakinja Nadježda Ostapčuk je osvojila naslov europske prvakinje u bacanju kugle, 29-godišnja Bjeloruskinja dominira tijekom cijele sezone i u Barceloni je devetom pobjedom u devetom nastupu u 2010. status najveće favoritkinje pretočila u zlatnu medalju.

Nadježdi Ostapčuk u 2010. nema ravne, 29-godišnja Bjeloruskinja je tijekom sezone nastupila osam puta i pobijedila na svih osam natjecanja od čega je četiri pobjede ostvarila na mitinzima Dijamantne lige u Šangaju, Gatesheadu, Parizu i Monacu, a u Dohi je osvojila i naslov svjetske dvoranske prvakinje.

Nepodnošljivom lakoćom pobjeđivanja slavila je i u Barceloni, Ostapčuk je bacila tri ispravna hica i sva tri bi joj bila dovoljna za titulu. Preuzela je vodstvo u prvoj seriji (19,67 m), nakon dva prijestupa je prvi put prebacila 20 metara (20,43 m), a na koncu je u šestoj seriji pobjednički hitac produljila za još pet centimetara (20,48 m).

Iza Ostapčuk podij su izborile i sunarodnjakinja joj Natalija Miknevič i Ruskinja Ana Avdejeva, braniteljica naslova je dobacila do 19,53 m za srebro, a broncu je Avdejevoj osiguralo 19,39 m 10 centimetara ispred bivše (2000.) olimpijske pobjednice i svjetske prvakinje (2001.) Janine Pravalinska-Karoljčik (19,29 m). Proslavila se nije Nadine Kleinert, trostruka svjetska viceprvakinja je jutros bacila najdalje u kvalifikacijama (18,98 m), ali u finalu nije mogla bolje od 18,94 m i sedmog mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!