Nogomet

Maradona više nije izbornik Argentine

Marin Vuković • utorak, 27.07.2010.
Maradona više nije izbornik Argentine
Foto: EPA

Diego Armando Maradona više nije izbornik nogometne reprezentacije Argentine, potvrđeno je iz Argentinskog nogometnog saveza (AFA).

Poraz od Njemačke u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici označio je i posljednjih 90 minuta Diega Maradone na klupi argentinske reprezentacije. Argentinski nogometni savez nakon sastanka s nekad najboljim igračem svijeta potvrdio je kako od novoga ugovora neće biti ništa.

Premda su od strane Maradone, ali i predsjednika saveza Julija Grondone još u ponedjeljak dolazili pozitivni signali i očekivalo se produženje ugovora, na dvosatnom sastanku očito je došlo do potpunog razlaza.

Maradona je već ranije odbio svaku mogućnost promjene članova svog stručnog stožera, zaprijetivši da će otići u slučaju smjene bilo kojeg od njih. Stoga ne čudi da su pregovori pukli upravo na ovoj točki dnevnog reda, jer Grondona je zahtijevao smjenu sedmorice Maradoninih pomoćnika.

Argentinskom nogometnom savezu sada slijedi potraga za novim izborničkim imenom, no teško je vjerovati da će se to dogoditi prije sljedeće utakmice argentinske reprezentacije. Naime, 11. kolovoza Argentina gostuje u Dublinu, gdje će s domaćom reprezentacijom otvoriti novi stadion.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 09:53
    Zbog straha od reakcije javnosti,morali su naći zaobilazni način da ga smijene. Ali manje je bitno na koji je način došla odluka,cilj u ovom slučaju opravdava sredstav,a cilj je,da Maradonu maknu od Ferarija kojeg ne zna voziti.Jer Argentina ispod "haube",ima močan motor,a Maradona je bio jako loš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 00:25
    Kao smjenili su ga zbog pomoćnika...zar nitko više nema petlje reći popu pop a bobu bob...
    Obrisan korisnik