Ostali sportovi

Kratkotrajno vodstvo protiv Piazzinih pulena

Bojan Koprivica • utorak, 27.07.2010.
Kratkotrajno vodstvo protiv Piazzinih pulena
Foto: Bojan Koprivica

Sukladno očekivanjima, Hrvatska je izgubila susret četvrtog kola protiv visoko favoriziranih Talijana, jednih od glavnih aspiranata na naslov prvaka Europe. Suprotno očekivanjima, hrvatska se vrsta dugo vremena dobro držala te kao prva reprezentacija na ovome turniru uspjela protiv Talijana i povesti.

Na polovici četvrtoga inninga, semafor je pokazivao rezultat koji je kod boljih poznavatelja baseballa dovodio u pitanje njegovu ispravnost. Hrvatska 1, Italija 0. Udarcem Nenadića Hrvatska je došla do svog prvog vodstva na ovom turniru, dok je Italija po prvi puta bila u zaostatku. No, nije dugo potrajalo i apeninski su susjedi pokazali zašto su prejaki za ostatak skupine B i home runovima Mazzantija i Granata okreću rezultat. Na kraju je semafor pokazivao realnijih 13:1, čime je Italija nastavila niz impresivnih pobjeda (9:1 protiv Španjolske, 13:1 protiv Grčke i 12:2 protiv Velike Britanije).

Koliko je baseball u Italiji popularan i koliko ozbiljno talijanska federacija shvaća ovaj turnir pokazuje i podatak da je jedan od trenera reprezentacije Mike Piazza, jedan od najboljih igrača u povijesti Major League Baseballa. Piazza radi kao instruktor udaraca talijanske reprezentacije a za Sportnet je prokomentirao svoju ulogu u reprezentaciji: "Želim pomoći, ne samo prenoseći svoje znanje na igrače reprezentacije, već koristeći i popularnost da bismo privukli pažnju na ovaj sport, privukli i sponzore i time omogućili daljnji napredak u razvoju mladih. Smatram da je došlo pravo vrijeme da baseball u Europi napravi odlučujući korak naprijed i veseli me biti svjedok utakmicama protiv Švedske ili Hrvatske, jer donedavno nisam niti znao da se u tim zemljama uopće igra baseball."

U uzbudljivoj i do posljednjeg trenutka neizvjenoj utakmici, domaćini su uspjeli upisati i četvrtu pobjedu, nadoknadivši četiri boda zaostatka protiv Francuske. Time je plasman u skupini A jasan - Njemačka, Francuska i Nizozemska plasirale su se u završnicu. Skupina B nudi dosta zamršeniju sliku - Italija i Grčka su sigurne, a za preostalo mjesto još su u igri i Švedska i Velika Britanija i Španjolska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!