Vodeni sportovi

Hrvati prvi u skupini

Tea Lokas • četvrtak, 29.07.2010.
Hrvati prvi u skupini
Foto: Martina Japundžić

Hrvatski vaterpolisti osigurali su prvo mjesto u skupini B Svjetskog kupa u rumunjskoj Oradei. Na čelnu poziciju, ispred Srbije, izbili su nakon stopostotnog učinka u prvom dijelu natjecanja. Danas je na "pladnju" bila ekipa SAD-a...

SAD - Hrvatska 7:9 (1:2, 1:2, 1:3, 4:2)

Svjetski kup, Bazen Ioan Alexandrescu, Oradea
Skupina B, 3. kolo

SAD: Moses, Varellas 1, Sharf, Powers, Wright, Tyrell, Hopkins 2, Azevedo 1, Bailey 2, Hutten 1, Smith, Corcoran, Stevens. Izbornik: Terry Schroeder.

Vezane vijesti

Hrvatska: Brzica, Burić 1, Bošković, Dobud, Joković 3, Karač 1, Muslim, Bušlje, Sukno 3, Barać, Hinić 1, Buljubašić, Pavić. Izbornik: Ratko Rudić.

Suci: Šajdakov (Rusija), Alexandrescu (Rumunjska)

Treća pobjeda u tri odigrane utakmice odvest će izabranike Ratka Rudića vrlo vjerojatno na slabašne Irance, koji će u posljednjem susretu trećeg kola nešto kasnije odmjeriti snage s Australijom.

Prvi pogodak u susretu sa SAD-om postigao je Amerikanac Tim Hutten, dvije minute nakon početnog zvižduka suca. Iako su Amerikanci krenuli silovito, dojmove im smiruju Burić i Sandro Sukno pogocima za vodstvo od 1:2 na kraju prve četvrtine.

Sljedećih osam minuta započelo je "sušno" za obje momčadi. Rezultat s kraja prve četvrtine stajao je na semaforu sve do pete minute nastavka kada je Maro Joković zabio svoj prvijenac u susretu te povisio na 1:3.

Američka devetka Ryan Bailey uključuje se u igru i smanjuje na 2:3, no Sukno je ponovno precizan za 2:4.

Drugo poluvrijeme bilo je nešto bogatije pogocima, a brz je ponovno bio Sandro Sukno svojim jubilarnim desetim pogotkom na ovom natjecanju, čime se probio na vrh najuspješnijih strijelaca turnira.

Najbolji strijelac turnira tu je stao, a do kraja treće četvrtine zamijenili su ga Hinić i Joković. Prednost od 3:7 pred posljednjih osam minuta uljuljala je naše igrače pa su do kraja ubacili još (samo) dva puta.

Amerikanci su se pokušali vratiti u susret pogocima redom Hopkinsa (2), Baileya i Varellasa pa su dvije minute prije kraja bili na 7:8, no prednost je hrvatskih uzdanica pokazala se nedostižnom. Susret je zapečatio Joković pogotkom za konačnih 7:9.

S po tri pogotka Hrvatsku su na prvo mjesto odveli Joković i Sukno, dok su se kod Amerikanaca istaknuli Bailey i Hopkins s učinkom od dva pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!