Vodeni sportovi

Vaterpolistima uvjerljiv poraz u finalu

Branimir Korać • nedjelja, 01.08.2010.
Vaterpolistima uvjerljiv poraz u finalu
Foto: Sandro Donda

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli doći do naslova pobjednika Svjetskog kupa. U finalnom dvoboju u rumunjskoj Oradei doživjeli su visok poraz od Srbije 13:7...

Hrvatska je osvojila drugo mjesto na Svjetskom kupu za vaterpoliste. U finalnom dvoboju protiv Srbije presudio je vrlo loš ulazak u meč nakon čega više nije bilo povratka i upisan je uvjerljiv poraz 13:7.

I prije samog susreta bilo je jasno kako će naši reprezentativci imati izuzetno težak posao protiv vrlo jakog protivnika. Međutim, malo tko je očekivao ovako lagan posao za Srbiju koja je kako je naknadno Ratko Rudić konstatirao bila "fizički pripremljenija, brža, jača i bolja".

Od samog starta susreta sve je krenulo nizbrdo za našu reprezentaciju. Srbija je krenula s 4:0 u prvoj četvrtini i to se pokazalo ključnim. Pokušala je Hrvatska uhvatiti zaostatak, ali protivnik je bio prekvalitetan da bi se ispustila ta prednost.

Naznaku kako bi možda mogli zakomplicirati situaciju dao je Bušlje smanjenjem na 6:3 u posljednjim trenucima prvog poluvremena, međutim odmah na početku drugog poluvremena Srbija se ponovno odvaja i bez problema drži prednost do kraja susreta.

Strijelci za Hrvatsku u ovom dvoboju bili su Sukno triput, Bušlje dvaput te po jednom Karač i Barać. Na drugoj strani po tri pogotka postigli su Gocić, Udovičić i Filipović.

U susretu za treće mjesto Španjolska je bila bolja od reprezentacije SAD-a s 12:8.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2010. u 07:18
    Da, Rudic jeste svestko ime i svetska velicina u vaterpolu. Nekada je ipak korisnije u vatru baciti nekog mladjeg, ko nema formiranu 'zlu krv' u ekipi, vec se za sve treba izboriti. Nemoguce da u Hrvatskoj nema mladih i ambicioznih trenera... Ipak, ostajem pri tome da je vaterpolo regionalni sport... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.08.2010. u 02:01
    Pa normalno je da su imali tezak posao protiv zvanickog svetskog prvaka, osvajaca svetske lige i FINA kupa, sigurno nam te titule nisu poklonili na lepe oci. Vreme vam je da se otarasite Ratka Rudica. Maze vam oci vec par godine. Vi se non-stop nesto pripremate, nikad niste spremni, kompletni, voda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik