Nogomet

Marquez došao Henryju

Nikola Vlahović • utorak, 03.08.2010.
Marquez došao Henryju
Foto: EPA

Sada već bivši stoper Barcelone, Rafael Marquez, dogovorio je sve uvjete s New York Red Bullsima, a društvo će mu u novom klubu praviti Thierry Henry.

Meksički reprezentativac, Rafael Marquez, nedavno je napustio redove Barcelone, a ubrzo je pronašao novi klub. Meksikanac je odlučio preseliti u New York Red Bullse.

Sportski direktor tog kluba, Dietmar Beiersdorfer, smatra da su dovođenjem Marqueza napravili odličan posao: "On se dokazao i u klubu i u reprezentaciji i jedan je od najboljih igrača na svijetu. On je vođa na terenu i izvan njega, oduševljeni smo što je odlučio postati naš igrač".

Premda je Marquez imao i drugih ponuda iz europskih klubova, odlučio se na odlazak "preko bare". "Dolazak u New York i igranje u MLS ligi je bila prilika koju nisam mogao odbiti. Odlučan sam u namjeri da dam sve od sebe kako bih pomogao Red Bullsima u borbi za doigravanje ove godine, ali i za naslov prvaka u godinama koje dolaze", rekao je Rafael.

"Jako sam uzbuđen što sam došao ovdje. Ovo je novi izazov za mene i novo iskustvo i vrlo sam sretan zbog toga. Mislim da američki nogomet napreduje i reprezentacija im je dobra, to su pokazali na Svjetskom prvenstvu", zaključio je Meksikanac.

Branič je u dresu Barcelone digrao ukupno 242 utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!