Nogomet

Eriksson otišao zbog novca

Nikola Vlahović • utorak, 03.08.2010.
Eriksson otišao zbog novca
Foto: EPA

Sada već bivši izbornik Obale Bjelokosti, Sven-Goran Eriksson, napustio je tu funkciju jer se nije uspio dogovoriti s tamošnjim nogometnim savezom oko financija.

Nogometni savez Obale Bjelokosti potvrdio je da Sven-Goran Eriksson više neće biti izbornik te reprezentacije. Šveđanin je vodio Slonove na Svjetskom prvenstvu te je postojala mogućnost da i dalje ostane na toj funkciji.

Međutim, da od toga neće biti ništa potvrdio je predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza rekavši da su problem financije. "Eriksson neće biti trener Obale Bjelokosti. Bio je naš prvi izbor, ali problemi su nastali oko financijskih uvjeta. Još se jednom zahvaljujemo Erikssonu za sve što ja napravio s reprezentacijom za vrijeme Svjetskog prvenstva", rekao je Sory Diabate.

Premda su u medijima pojavila informacija da je Šveđanin sam odlučio otići jer je procijenio da Nogometni savez Obale Bjelokosti ne može pratiti njegove ambicije, Diabate je to oštro demantirao.

"To nije istina. Rekao je da igrači Obale Bjelokosti imaju ogroman potencijal i da je pred njima svijetla budućnost. Priznao je da je želio nastaviti raditi s ovom momčadi, ali da mu je žao što to nije moguće. Naglasio je da nikad nije izjavio da Savez nema dovoljno ambicija te je pohvalio sve članove u Savezu", dodao je Diabate.

Obala Bjelokosti će 10. kolovoza odigrati prijateljsku utakmicu protiv Italije, a Diabate vjeruje da će do tada imenovati novog izbornika: "Pregovori se nastavljaju. Za sada još ništa nije odlučeno, ali se nadam da ćemo uskoro imati novog trenera. Izvršni odbor bira između dva ili tri kandidata, ali ne smijem otkriti njihova imena. Međutim, sve treba biti gotovo do naše prijateljske utakmice".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.08.2010. u 19:00
    Govno pohlepno... Te Bjelokošćane sad nek preuzme neki dobar trener i mogu daleko na sljedećem svjetskom... malo taktike, malo sreće, a znanje je već tu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2010. u 15:07
    šta on misli da će ga pozvat ManU,Barca,Milan pa da dobije brdo love??? MA DAJ MOLIM TE!!
    Obrisan korisnik
  • cameosis03.08.2010. u 13:48
    ispao u grupnoj fazi i želi više novaca? za neuspjeh?? ma svaka mu čast ...
    cameosis
  • Obrisan korisnik03.08.2010. u 12:10
    pa on bas i nije neki trener
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2010. u 11:53
    pa jasno, on uvijek odlazi nekam radi novca kad je pohlepan.
    Obrisan korisnik