Nogomet

Baggio: "Nije svima nogomet strast"

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.08.2010.
Baggio: "Nije svima nogomet strast"
Foto: Mihaela Bradovski

Novi predsjednik tehničkog odbora talijanske nogometne organizacije, Roberto Baggio nije mogao izbjeći pitanja o sadašnjem kadru i selekciji Azzurra. Bivša legenda reprezentacije vjeruje kako je došlo vrijeme za planiranje takozvane smjene generacija...

Baggio smatra da je najveći problem današnje Italije nedovoljno fokusiranje na razvoj mladih igrača. "Sanjam o tome da se Italija na vrh vrati uz pomoć mladih igrača koji će kasnije izrasti u prave zvijezde. Moramo biti ustrajni u stvaranju talenata, to nam mora biti najvažnija zadaća."

Iako njegova uloga nije striktno vezana za program koji je spomenuo, talijanskim je medijima obećao kako će dati sve od sebe da zadaća i krene u realizaciju. "Dat ćemo svi maksimalno koliko možemo kako bi Italija ponovno bila rasadnik mladih zvijezda."

Prisutne je novinare zanimalo i njegovo mišljenje o sve izvjesnijem odlasku Marija Balotellija u Manchester City.

"Sramotno je za sve nas što odlazi iz Italije. Na tom je slučaju jasno kako postoje situacije kojih možda nismo niti svjesni. Za mene je nogomet vječna strast i ona će uvijek biti prisutna u meni, ali očito u današnje vrijeme postoje stvari koje su bitnije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2010. u 17:01
    Balotelli je sramota od igrača!
    Obrisan korisnik