Ostali sportovi

Moda, glazba i cliff diving

Sportnet • srijeda, 04.08.2010.
Moda, glazba i cliff diving

Polignano a Mare – najdraže ljetovalište milanskih dizajnera, rodno mjesto pjevača Domenica Modugna i jedna od omiljenih destinacija Svjetske serije Red Bull Cliff Diving. Ovo mjesto ima dugu tradiciju skokova u vodu, a Gary Hunt obećao je da će svojim ovosezonskim nastupom podići cliff diving na sasvim novu razinu...

Italija je prva postaja drugog dijela Red Bull Cliff Diving sezone i očekivanja nikada nisu bila veća. Dvanaestorica skakača iz devet zemalja marljivo razvijaju ovaj sport od njegovih službenih početaka, tj. Svjetske serije koja je svjetlo dana ugledala u svibnju 2009. godine. Dvije trećine od njih u drugoj je sezoni natjecanja predstavilo nove skokove, a isto ih je toliko u barem jednom od održanih natjecanja ušlo u finale. Kvalitete u ovome natjecanju ne nedostaje.

Polignano a Mare mjesto je u kojemu je ronjenje način života, a ova europska Meka cliff divinga savršena je lokacija za podizanje sporta na novu razinu. Po prvi će se puta u povijesti cliff divinga najdomišljatiji od skakača, Britanac Gary Hunt, odraziti iz zaleta! 26-godišnjak iz Southamptona spreman je za ovaj pothvat i kaže da je Italija jedino mjesto ovogodišnje turneje gdje može takvo što pokušati.

Hoće li Huntov drugi autentični skok (prvi je izveo istog datuma, 8. kolovoza prošle godine u Turskoj – četiri salta unatrag s tri vijka) biti uspješan ovisit će uvelike i o njegovim konkurentima. Orlando Duque, Artem Silčenko, Kent De Mond i Steve Black drže kontinuitet u nastupima, a mjesto na postolju, pa čak i pobjeda, uvijek im je na dohvat ruke.

Svjetska serija Red Bull Cliff Diving u Polignano a Mare dolazi ove nedjelje, 8. kolovoza. Prošle je godine pred 30.000 okupljenih gledatelja pobijedio Orlando Duque. Ove se godine očekuje još veći broj gledatelja koji će uživo pratiti skokove sa 26-metarske platforme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!