Nogomet

Zenit skupo platio Portugalca

Vedran Attias • srijeda, 04.08.2010.
Zenit skupo platio Portugalca
Foto: EPA

Ruski Zenit ne štedi novac kako bi došao do titule ruskog prvaka, a novo pojačanje koje je sletjelo u Sankt Peterburg je portugalski reprezentativac Bruno Alves...

Opće je poznato kako ruski klubovi rijetko kada štede kada su u pitanju pojačanja, a novu potvrdu te teze dobili smo iz Sankt Peterburga. Naime, tamošnji Zenit čak je 22 milijuna eura platio Portu za njihova braniča Brunu Alvesa.

Iako je Alves s Portom u pet sezona osvojio četiri naslova prvaka i tri nacionalna kupa, u klubu nisu posebno razmišljali kada je na njihovu adresu stigla bogata ponuda iz Rusije. Kao i s Portom, Zenit se lako i s igračem dogovorio oko njegovih primanja koja nisu javna, ali sigurno niti mala.

Inače, Zenit odlično gura u ruskom prvenstvu i ne zna za poraz već 15 utakmica što im je donijelo devet bodova prednosti ispred drugoplasiranog CSKA-a.

Bruno Alves je treće ovotjedno pojačanje koje je dobio Luciano Spalletti. Prije njega su u Sankt Peterburg sletjeli Aleksandr Bukharov iz Rubina i Aleksandar Luković iz Udinesa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.08.2010. u 01:48
    ali Bruno je toliko zvucnije ime od ovih tvojih navedenig... i zasto mislis da su rusi pijani narod?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.08.2010. u 18:56
    Troše kao pijani Rusi! Za taj novac su mogli kupiti Jelavića,Matu Bilića,Klasnića,Vidu,Zvonka Pamića,Ademija i još pola naše mlade repke!
    Obrisan korisnik