Košarka

Spartak doveo Domercanta

Branimir Korać • petak, 06.08.2010.
Spartak doveo Domercanta
Foto: Kristijan Komarica

Spartak iz Sankt Peterburga doveo je novo pojačanje. Ruskom predstavniku u Eurokupu priključio se BiH reprezentativac, iskusni šuter Henry Domercant...

Iskusni šuter Henry Domercant je promijenio klub i nakon dvije sezone u dresu Montepaschija, vratio se u Rusiju. Domercant je stavio potpis na trogodišnji ugovor sa Spartakom iz Sankt Peterburga koji u novu sezonu ulazi ambiciozno, ne samo u ruskom prvenstvu, već i u Eurokupu.

29-godišnji Amerikanac koji posjeduje i putovnicu Bosne i Hercegovine u Europi je od 2003. godine kada je napustio sveučilište i preselio u Tursku.

Prvi europski klub bila mu je Karsiyaka gdje je zapaženim igrama privukao skaute uglednijeg Efes Pilsena. U Istanbulu je proveo dvije sezone da bi zatim po jednu sezonu nastupao za moskovski Dinamo i Olympiakos.

Posljednje dvije sezone nosio je dres Montepaschija s kojim je dominirao u Italiji, ubacivao u prosjeku 10,5 poena po susretu, ali nije produžio suradnju. Rusi su na kraju poslali najbolju ponudu i vratio se na istok Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!