Nogomet

Capello: "Ispričavam se navijačima"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.08.2010.
Capello: "Ispričavam se navijačima"
Foto: Kristijan Komarica

Uoči prijateljske utakmice s Mađarskom, engleski izbornik Fabio Capello morao se još jednom osvrnuti na Svjetsko prvenstvo, a potom se posvetio nadolazećoj prijateljskoj utakmici...

"Ispričavam se navijačima koji su nas pratili u Južnoafričku Republiku", izjavio je Fabio Capello, Talijan na klupi Gordog Albiona, prije prijateljske utakmice svoje momčadi protiv mađarske izabrane vrste.

Engleska epizoda na jugu Afrike završila je porazom od Njemačke u osmini finala. "Shvaćam da su navijači izdvojili mnogo vremena i novca kako bi nas pratili. Zato mi je uistinu žao, no moramo se okrenuti budućnosti i kvalifikacijama za Europsko prvenstvo", kaže.

"Rekao sam predsjedniku Engleskog nogometnog saveza da on odlučuje o mom poslu. Ja sam razmišljao o nastaloj situaciji, ali ujedno sam borac i nikada u svojoj karijeri nisam odustao. Želim napredovati s Engleskom i Europsko prvenstvo mi je vrlo važno", dodao je Fabio Capello.

U srijedu će odmjeriti snage s Mađarskom, pri čemu je pozvao samo desetoricu igrača koji su branili engleske boje na Svjetskom prvenstvu. Osim toga, u reprezentativnu su mirovinu otišli Paul Robinson i Wes Brown, a po novinama se "razvlači" Waynea Rooneyja i njegove noćne doživljaje.

"Čitao sam o Rooneyju u tisku i vidio da Alex Ferguson nije sretan. Razgovarat ću s Rooneyjem, uvijek razgovaram s igračima. Moraju zapamtiti da su oni važni našim navijačima te da se moraju pažljivo ponašati. To pravilo vrijedi za sve, podsjetit ću Rooneyja da njegovo ponašanje nije bilo dobro", objasnio je engleski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!