Nogomet

Amauri debitira za Italiju

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 09.08.2010.
Amauri debitira za Italiju
Foto: EPA

Napadač Juventusa, Amauri, sutra bi trebao debitirati za talijansku nogometnu reprezentaciju u utakmici protiv Obale Bjelokosti.

Brazilac u redovima Juventusa, Amauri, dobio je talijansko državljanstvo u ožujku ove godine te se nadao da će kao reprezentativac Italije otputovati na Svjetsko prvenstvo.

Međutim, tadašnji izbornik Azzurra, Marcello Lippi, nije ga poveo u Južnoafričku Republiku. Ipak, Amauri bi uskoro mogao debitirati za Italiju jer ga je novi izbornik, Cesare Prandelli, pozvao za prijateljsku utakmicu protiv Obale Bjelokosti.

Brazilac se veseli debiju za Italiju, a zašto je odabrao igrati za Azzurre kaže: "Tu sam odluku donio prije dvije godine, a Italija mi je bila prvi izbor jer sam se tu razvio kao nogometaš. Kada sam došao prije deset godina bio sam potpuno nepoznat pa mi je dres Italije nešto poput ispunjenja sna, poput osobne pobjede".

Unatoč debaklu na Svjetskom prvenstvu, Amauri je svjestan da u talijanskoj reprezentaciji ima dosta kvalitetnih igrača i da se tek treba izboriti za svoje mjesto.

"Poziv sam dobio i na meni je da dokažem da sam taj poziv i zaslužio. Cilj mi je igrati za reprezentaciju što je duže moguće, a volio bih do 2014. godine i Svjetskog prvenstva u Brazilu. Postignem li Brazilu slučajno gol neću imati nikakvog problema da ga proslavim, kao što se nadam da ću slaviti već u utorak protiv Obale Bjelokosti", zaključio je 30-godišnjak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 22:16
    on i jeste samo za prijateljske utakmice
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack09.08.2010. u 21:26
    Gle,ja se ko navijač Juvea nadam njegovoj dobroj sezoni jer je u prvoj sezoni u Juveu nagovijestil da bi mogao bit malo lošija verzija Drogbe,ali prošla sezona je dno dna...Lik je uz Grygeru,Brazzu,Mela,De Cegliea,Grossa i Poulsena bil najgori igrač Juvea..Među njima se doista teško odlučit ko je... [više na forumu]
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 18:47
    Pitat cu ja vas opet nakon sezone 10/11 sta cete mislit o njemu
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack09.08.2010. u 17:14
    A jesu se usrećili s Amaurijem,pa lik je zadnju sezonu u Juveu bil najgori igrač..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik09.08.2010. u 17:06
    Mrzim zemlje koje nemaju svojih talenata pa pozivaju strane igrače i onda se kurče da su nekakve sile.I Hrvatska je među njima (Eduardo).
    Obrisan korisnik