Nogomet

Neymar i Pato usrećili Menezesa

Borna Rupnik • srijeda, 11.08.2010.
Neymar i Pato usrećili Menezesa
Foto: EPA

Novi brazilski izbornik Mano Menezes uspješno je odradio svoj debi. Svladane su Sjedinjene Američke Države, a zadovoljan može biti i prikazanom igrom...

Reprezentacija Brazila u svom je prvom nastupu pod vodstvom Mana Menezesa pobijedila SAD rezultatom 2:0. Utakmica se igrala u East Rutherfordu, a Južnoamerikanci su mogli slaviti i uvjerljivije.

Prvi je pogodak bio djelo još jednog debitanta, Neymara, koji je glavom pogodio američku mrežu u 28. minuti, a pobjedu je potvrdio Milanov napadač Alexandre Pato još prije kraja prvog poluvremena.

Robinho je u nastavku pogodio okvir gola, a da sve ne bude idealno za Brazilce pobrinuo se Ederson, koji se ozlijedio nakon samo dvije minute provedene na terenu.

"Od pobjede me još više raduje karakter ovih mladih igrača. Svoje su igre u klubovima prenijeli u reprezentaciju. Vidjeli smo njihove pojedinačne kvalitete, ali i dobru taktičku organizaciju", prokomentirao je Menezes, koji je pod nacionalni stijeg ovoga puta pozvao samo četvoricu igrača koji su putovali na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku.

Prijateljska utakmica:
SAD - Brazil 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!