Nogomet

Fabio Capello prekrižio Davida Beckhama

Borna Rupnik • četvrtak, 12.08.2010.
Fabio Capello prekrižio Davida Beckhama
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

David Beckham odradio je svoje za englesku nogometnu reprezentaciju, smatra izbornik Fabio Capello, koji će mu pružiti još samo priliku za oproštaj od publike...

Na dan prijateljskog ogleda s Mađarskom, koji je Engleska dobila 2:1 zahvaljujući brzom preokretu u režiji Stevena Gerrarda, izbornik Fabio Capello objavio je da više neće zvati Davida Beckhama pod nacionalni stijeg.

David Cameron, engleski premijer: "Beckham je nevjerojatan sportski uzor. Svi ćemo pamtiti neke njegove sjajne trenutke i siguran sam da su mnogi tužni jer ga više nećemo gledati u reprezentativnom dresu.

"Beckham više nije u mojim planovima. Morao sam ih promijeniti, Beckham je fantastičan igrač, ali treba nam svježa krv za budućnost. Bude li spreman, nadam se da će odigrati još jednu utakmicu na Wembleyu kako bi se pozdravio s navijačima", izjavio je talijanski stručnjak.

Umjesto 35-godišnjeg člana Los Angeles Galaxyja, Capello prije svega računa na Thea Walcotta i Adama Johnsona: "Vidio sam čak četvoricu mladih koji mogu igrati na tom mjestu. Oni su budućnost Engleske, i bit će i poslije mog mandata".

Beckham iza sebe ima 115 utakmica u dresu Gordog Albiona, a njegov menadžer izdao je priopćenje u kojem stoji da će engleski veznjak i dalje ostati na raspolaganju Engleskoj ukoliko zatreba. "Nikad neću odustati od reprezentacije, ponosan sam na sve što sam učinio za nju", izjavio je nedavno David Beckham.

Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici propustio je zbog ozljede, ali je putovao s reprezentacijom, a posljednju je utakmicu za Englesku odigrao u listopadu prošle godine protiv Bjelorusije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!