Vodeni sportovi

Sparinzi sa svjetskim prvacima na Kantridi

Maja Giljanović • subota, 14.08.2010.
Sparinzi sa svjetskim prvacima na Kantridi
Foto: Sandro Donda

15 dana prije početka Europskog prvenstva svjetski prvaci Srbi doputovali su u Rijeku u goste hrvatskim reprezentativcima, tijekom vikenda na Kantridi aktualni i bivši svjetski prvaci će odraditi četiri sparing treninga i odigrati jednu utakmicu iza zatvorenih vrata.

Monotoniju zacrtanih devet dana priprema u Rijeci hrvatska vaterpolska reprezentacija će razbiti ovog vikenda, svjetskim prvacima iz Melbournea 2007. na Kantridu su doputovali aktualni svjetski prvaci iz Rima prošle godine, Hrvatska i Srbija na Kantridi će odraditi četiri sparing treninga i odigrati jednu utakmicu zatvorenu za gledatelje.

Srbija će produžiti put Kranja na osvježenje prije nego 29. kolovoza u Zagrebu počne Europsko prvenstvo, a u Rijeku su doputovali iz Ljubljane: "Zvuči neobično da treniramo s jednim od najvećih rivala, ali bolje da treniramo s Hrvatima nego da vježbamo sami. Pripreme smo započeli još 6. srpnja i ostala su nam još dva tjedna da se čim bolje uigramo, treninzi protiv Hrvatske odlično će nam poslužiti", izjavio je Marko Avramović, jedan od 17 igrača koje je izbornik Udovičić odveo na pripreme.

ULAZNICE

50 kuna: tri utakmice jutarnjeg ili dvije poslijepodnevnog programa muškog dijela turnira
60 kuna: 1. rujna za utakmicu 3. kola između Hrvatske i Rumunjske + ulaznicu za Hanžekovićev memorijal
75 kuna: četvrtfinale
100 kuna: polufinale
150 kuna: finale

Tu su i Soro, Gojko i Duško Pijetlović, Branislav i Stefan Mitrović, Gocić, Udovičić, Vapenski, Aleksić, Nikić, Rađen, Filipović, Prlainović, Vuksanović, Miličić i Šaponjić.

Hrvatski reprezentativci jedva su dočekali odmak od "torture" kojoj ih je podvrgnuo kondicijski trener Dean Kontić: "Svi bi izbjegli ovaj dio priprema u kojem 'radimo kao konji', ali ovdje se stvara podloga. Sad je bitno zapeti, kasnije će sve biti lakše, izjavio je Josip Pavić u očekivanju vikenda i dolaska Srbije protiv koje će se bolje upoznati s loptom.

Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Samir Barać o Srbiji kaže: "Dolazak reprezentacija Srbije u Rijeku na sparing je odličan potez. Suvišno je o njima trošiti puno riječi, vrhunska su momčad, organizirana na svim linijama, popunjena na svim pozicijama. O kvaliteti Srbije dovoljno govori naslov prvaka svijeta osvojen prošle godine, treninzi s njima će nam doći kao "kec na desetku"".

POPIS IGRAČA

Golmani: Pavić, Brzica, Nižić
Bekovi: Burić, Buljubašić, Bušlje
Vanjski: Sukno, Marković, Muslim, Bošković, Barać, Obradović, Karač, Joković
Centri: Hinić, Dobud, Krapić

Izbornik Ratko Rudić prvih je dana u Rijeci na raspolaganju imao 18 igrača, u međuvremenu je otpao Fran Paškvalin. Novi centar Primorja nije uspio sanirati ozljedu lakta, napustio je pripreme i Europsko će prvenstvo pratiti s tribina (preostali centri su Igor Hinić, Nikša Dobud i Ivan Krapić).

Zbog upale tetiva u desnom ramenu kratku je poštedu dobio Andro Bušlje: "Upala pucačke ruke nije neuobičajena u ovakvim naporima, ali ultrazvuk je pokazao da je ozljeda lakše prirode i da nastup Bušlje na EP-u neće doći u pitanje", izjavio je fizioterapeut Damir Luketić.

Nakon Rijeke od 18. do 25. završne pripreme su zakazane u Dubrovniku, na spariranje dolazi reprezentacija Rusije, a 21. kolovoza u planu je i prijateljska utakmica otvorena za javnost protiv Rusa u Korčuli. Hrvatski će se reprezentativci 25. uputiti u Zagreb, a prvo kolo EP-a protiv europskih prvaka Crnogoraca na rasporedu je 29. kolovoza u 20:40 sati (svečano otvaranje prvenstva je u 20 sati).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 11:56
    lijepo za čuti !!
    Obrisan korisnik