Vodeni sportovi

Crna Gora u zavidnoj formi

Maja Giljanović • nedjelja, 15.08.2010.
Crna Gora u zavidnoj formi
Foto: Martina Japundžić

Viceprvaci svijeta Španjolci su u Portugaleti kao generalnu probu za Europsko prvenstvo u Zagrebu organizirali međunarodni turnir i osvojili drugo mjesto iza europskih prvaka Crnogoraca, a ispred Rumunja na trećem i olimpijskih pobjednika Mađara na posljednjem četvrtom mjestu.

Europski prvak Crna Gora je i 14 dana prije početka Europskog prvenstva u Zagrebu pokazala zavidnu formu, izabranici Petra Porobića u Španjolskoj su nastupili na međunarodnom turniru i osvojili prvo mjesto.

Crnogorci su u Portugaleti na tri utakmice ubilježili tri pobjede, slavili su protiv Španjolske 11:4, protiv Mađarske 9:8 i u posljednjem kolu, predvođeni trostrukim strijelcima Mlađanom Janovićem i Aleksandrom Ivovićem, protiv Rumunjske 9:6.

Vezane vijesti

Drugo mjesto su osvojili svjetski viceprvaci Španjolci, treći su Rumunji, a olimpijski pobjednici Mađari su na začelju s osvojenim samo jednim bodom (9:9 protiv Španjolske u trećem kolu).

Nekadašnji reprezentativac Srbije Denis Šefik, koji je posljednji je put u kapici kasnije okrunjenih svjetskih prvaka nastupio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., a koncem svibnja uzeo crnogorsko državljanstvo, u Španjolskoj je debitirao za svoju novu domovinu.

Upitno je hoće li Porobić u Zagreb povesti i Šefika i Zdravka Radića i Miloša Šćepanovića jer LEN je donio i službenu odluku da svaka reprezentacija za EP može prijaviti samo 13 igrača.

LEN je promijenio ploču s početka godine kad je izgledalo da će se broj od uočbičajenih 15 igrača na prethodnim europskim prvenstvima povećati na 19 ili 20, promjenu odluke čelnici LEN-a pravdju činjenicom da je Europsko prvenstvo u Zagrebu kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo u Šangaju sljedeće godine, a FINA dozvoljava 13 igrača na SP-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!