Nogomet

Batista vraća Zanettija i Cambiassa?

Josip Piršljin • ponedjeljak, 16.08.2010.
Batista vraća Zanettija i Cambiassa?
Foto: EPA

Sergio Batista, novi izbornik argentinske nogometne reprezentacije, izjavio je kako razmišlja o vraćanju Javiera Zanettija i Estebana Cambiassa u reprezentativne redove...

Zanetti i Cambiasso propustili su ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi jer ih bivši izbornik Diego Maradona nije smatrao potrebnima u svojoj momčadi. No, Batista izgleda ima drukčije mišljenje jer je najavio njihov mogući povratak u nacionalnu vrstu. "To su dva igrača koja imaju puno iskustva u reprezentaciji i još mogu puno toga dati", rekao je.

Nepozivanje Zanettija i Cambiassa u Biancoceleste pred početak Mundijala izazvalo je mnogo kritika na Maradonin račun, posebice zbog toga što su ta dva igrača u netom završenoj sezoni osvojila trostruku krunu s Interom - prvenstvo, kup i Ligu prvaka. Kritike su postale još i brojnije nakon ispadanja Argentine sa Svjetskog prvenstva četvrtfinalnim porazom 4:0 od Njemačke jer je upravo izostanak Zanettija i Cambiassa označen kao glavni razlog neuspjeha.

Nakon što Diegu Maradoni nije ponuđen novi ugovor, čelnici argentinskog nogometnog saveza su izborničku poziciju ponudili Sergiju Batisti, koji ju je rado prihvatio. 47-godišnji Batista, koji je s Argentinom kao igrač osvojio Svjetsko prvenstvo 1986., priprema svoju momčad za nadolazeće izdanje Copa Americe koje se održava upravo u Argentini sljedeće godine. Pošto je pred njega postavljen cilj osvajanja tog natjecanja, usluge Zanettija i Cambiassa dobro će mu doći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • LeBronWade22.08.2010. u 18:26
    Spoj mladosti (Mesii, Di Maria, Pastore) i iskustva (Zanetti, Riquelme, Cambiasso)
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik16.08.2010. u 23:13
    I Riquelme se vraća,tako treba...bravo za izbornika
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2010. u 19:54
    Sitija se, pa ova dva su u svojim ulogama među 5 na svitu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.08.2010. u 19:30
    Ma tako je...Cambiasso i Zanetti,pravi potez,da nisu pravi ne bi prezivjeli Mourinhovu eru u Interu sigurno!Ne znam puno o izborniku,ali 1.potez je za palac gore!
    Obrisan korisnik
  • du_zizou16.08.2010. u 17:51
    hvala nekoj stvari, kakav Veron?! pa ne treba ni govoriti sta je za njega Cambiasso..
    du_zizou