Nogomet

"Sjajan poraz, ako takav postoji"

Nikola Vlahović • srijeda, 18.08.2010.
"Sjajan poraz, ako takav postoji"
Foto: EPA

Tottenham je sinoć odigrao jako lošu utakmicu protiv Young Boysa, međutim, nakon 3:0, Spursi su uspjeli do kraja utakmice postići dva gola i tako mirnije dočekati uzvrat.

Iako je Tottenham bio izraziti favorit protiv Young Boysa u prvoj utakmici za ulazak u Ligu prvaka, na terenu su se stvari odvijale potpuno drugačije. Naime, Spursi su vrlo loše ušli u utakmicu i domaćini su to iskoristili postigavši tri gola. Kasnije su igrači engleskog prvoligaša došli sebi te mogu biti zadovoljni rezultatom 3:2.

Trener Tottenhama, Harry Redknapp, nikako nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi: "Ovo je sjajan poraz, ako takav poraz postoji. Gubili smo 3:0 i bili smo u velikoj nevolji, ali dva gola koja smo dali drže nas u igri".

Strateg Spursa je za lošu igru svoje momčadi optužio umjetnu travu. "Znam da to nije izgovor, ali igrao sam na umjetnoj podlozi i mrzio sam svaku minutu provedenu na njoj. Umjetna trava bila je na stadionu Queens Park Rangersa, a sad je nema nigdje u Engleskoj. Smatram da se na takvoj podlozi ne bi trebale igrati važne utakmice", rekao je Redknapp.

"Teško je igrati na takvoj travi. Nikad nismo igrali ni trenirali na umjetnoj travi i to je totalno drugačije od onog na što smo mi naviknuli. Vidjelo se na utakmici da se mojim igračima nije svidjelo igrati na toj podlozi", dodao je.

Osvrnuo se engleski stručnjak i na utakmicu te je pohvalio igru Young Boysa: "Oni su pravi domaćini, bili su puno sigurniji od mojih igrača. Igrali su jako dobro, a mi smo totalno loše izgledali na terenu. Međutim, sjajni gol Pavljučenka nas je vratio u igru."

Dotaknuo se Redknapp i uzvratne utakmice: "Znam da će na našem stadionu biti odlična atmosfera. Tu utakmicu moramo pobijediti, imamo veliku šansu da se plasiramo u Ligu prvaka".

Trener Young Boysa, Vladimir Petković, čestitao je svojim igračima na odličnoj utakmici: "Jako sam sretan i zadovoljan. Da mi je netko prije utakmice ponudio ovaj rezultat ja bih ga prihvatio. Ponosan sam na momčad. Prvih 35 minuta bilo je savršeno, taktički smo odigrali jako dobro. Međutim, teško je bilo u takvom ritmu odigrati 90 minuta. Nije nam trebao njihov drugi gol, ali ja sam svejedno ponosan na moje igrače".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 18:07
    O igri i utakmici za Spurse naslov govori sve.
    Obrisan korisnik
  • beaver18.08.2010. u 12:49
    vidi se da spursi nisu jos rutinerski LP tim...
    beaver
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 10:39
    a sudac? zašto nitko ne spominje suca?!?!?
    Obrisan korisnik