Ostali sportovi

SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2010

Sportnet • četvrtak, 19.08.2010.
SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2010

Za prvi riječni SUP event tj. natjecanje u veslanju na Stand Up Paddle daskama u Hrvatskoj odabrana je Zrmanja, rijeka koja s pravom nosi nekoliko prelijepih epiteta kao što su skrivena ljepotica koju nerijetko nazivaju i europskim Grand Canyonom...

Zrmanja izvire u dnu planine Poštak u južnoj Lici, a ulijeva se u Novigradsko more 12 km podno Obrovca.

Ta krška zavodnica u svojoj dužini od 69 km mnoge ostavlja bez daha pokazujući svu raskoš i ljepotu s kojom ju je priroda obdarila, s nevjerojatnim predispozicijama za sve adrenalinske sportove, planinarske i rekreativne evente, te znanstveno-istraživački rad.

Stoga zasigurno nikoga ne čudi razlog zbog čega smo upravo na ovom remek djelu prirode odlučili predstaviti ovaj rekreativni vodeni sport koji se upravo pojavljuje u Hrvatskoj, a koji u svijetu već ima svoje obožavatelje kao što su poznata svjetska imena: Alessandra Ambrosia, Cindy Crawford, Denise Richards, Jennifer Aniston, Kate Hudson, Pierce Brosnan i brojni drugi.

Cijeli event će se održavati u donjem toku rijeke Zrmanje, točnije u Obrovcu.

U petak 10. rujna održavat će se prezentacije SUP veslanja i brze tečajeve za sve koji se žele prijaviti na subotnju utrku. U subotu poslijepodne, nakon jutarnjih priprema i treninga održat će se SUP slalom utrka na kratkoj dionici ispred Obrovca. U nedjelju je na programu kraljevska utrka, jurnjava kanjonom Zrmanje skroz do ušća u more. Ta je dionica duga 12 km.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!