Ostali sportovi

Shimuni Extreme Speed One Slalom

Sportnet • četvrtak, 19.08.2010.
Shimuni Extreme Speed One Slalom

Treću revijalna windsurfing regata će se održati u kampu Šimuni na otoku Pagu u periodu od 17. rujna do 19. rujna. Organizator regate je jedriličarski klub Adria Sport...

Svrha organiziranja ove regate afirmacija je jedrenja na dasci u Hrvatskoj kao i afirmacija sportskog turizma u pred i post sezoni, ali i potvrda jedne od najboljih windsurfing destinacija.

Prijašnje regate imale su najveći broj prijavljenih natjecatelja, najveći nagradni fond u Hrvatskoj, regate koje su imale i humanitarni karakter, ali i regate koje su pozicionirale Pag na karti najboljih surferskih destinacija Europe i stvorile brand Surfbase.

Organizacijom regate u 2008. i 2009. godini jedrenje u Šimunima prikazano je na lokalnim i nacionalnim TV postajama, tiskanim medijima te svim hrvatskim i mnogim inozemnim web portalima. Šimuni su došli na kalendar najpoznatijeg svjetskog windsurfing web portala (www.continentseven.com) što se nije desilo u povijesti Hrvatske.

Regata u 2008. godini bila je do tada najbolje organizirana i po broju natjecatelja najveća regata jedrenja na dasci u Hrvatskoj, a u 2009. godini stigao je još veći broj natjecatelja. Pred nama je najzahtjevnija 2010.

"Prvi put sam ovdje surfao i mogu reći da su uvjeti u Šimunima izvanredni za surfere. Svi smo prezadovoljni organizacijom natjecanja i pratećih sadržaja, pa sigurno dolazimo i idućih godina", kaže Tine Slabe iz Slovenije (23. u svjetskom poretku) .

S namjerom da se etablira brand Surfbase i pozicionira atraktivnu destinaciju, a pritom dokaže da se turizmom na moru može baviti i van glavne sezone, priprema se ova III revijalna windsurfing regata.

Nakon izuzetnog uspjeha prošlogodišnjeg sportskog dijela, samog natjecanja, u regatu 2010. se ulazi s povećanim apetitima. Ove godine očekujemo preko 200 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, ali i iz Češke, Mađarske i Austrije. Interesantno je da su se već prijavili surferi iz Australije. Poziv na regatu poslan je i ponajboljim jedriličarima na dasci svijeta. Nagradni fond iznosi 25.000 kuna.

I ove godine u Šimunima će nastupiti i amateri koji do sada nisu nastupali na regatama, što donosi optimizam u budućnost ovog sporta.

Uz natjecanje surfera održat će se i mnoštvo zabavnih sadržaja, a svoj dolazak su najavila i brojna poznata lica s hrvatske estradne scene, show biznisa i politike te brojni drugi prijatelji i partneri koji će svojim dolaskom uveličati ovu manifestaciju. Nakon proglašenja pobjednika, ako vremenski uvjeti budu povoljni, predviđen je i vatromet.

Sav prihod od ulaznica na regatu bit će uručen Udruzi DEBRA – osnovane s ciljem međusobnog povezivanja i organiziranja pomoći i podrške djeci-leptirima, oboljelima od bulozne epidermolize - rijetke bolesti gdje i najmanji dodir kože izaziva rane koje gotovo nikad ne zacjeljuju.

Podrška partnera i sponzora unatoč recesiji nije izostala niti ove godine. Prepoznavši projekt osigurali su uspješno održavanje III revijalne windsurfing regate. Ministarstvo Turizma, Turistička zajednica Zadarske županije, Turistička zajednica grada Paga, 7 Bofora, Općina Kolan – Mandre, Pivovarna Laško, Nautica Watches, Watch Centar, Guess, Orvas Plus, ronilački klub FOKA, Europlakat, Konzum, Jamnica, Agroproteinka, Pleter Vatrometi, Pan Pek, Replay, ShoeBeDo, Quiksilver, Roxy, Vans, IGL, Bure Commerce, Samarcanda, Mollier Rijeka, S Faktor, te brojni drugi kojima ovom prilikom organizatori zahvaljuju.

Niti ove godine neće izostati sve legende hrvatskog jedrenja na dasci, od Zdravka Cerovca, Stojana Vidakovića, Luke Mratovića, Ivana Kljakovića Gašpića, Mladena Belamarića, ali i do sada najvećeg broja rekreativaca koji će se upravo u Šimunima po prvi puta okušati u vožnji slaloma.

"Možemo se pohvaliti i činjenicom da će i ove godine na regati biti prisutne i ženske natjecateljice, koje su prošle godine pokazale zavidno znanje i volju uspjevši regularno sudjelovati i završiti natjecanje.

Svih dvjestotinjak natjecatelja će startati zajedno u maratonskoj verziji discipline Slalom, kod koje se regatno polje nalazi između dvije bove postavljene okomito na vjetar pa je ta disciplina izuzetno atraktivna zbog velikih brzina koje se postižu za vrijeme plova al i velikog broja ljudi koji će se morati okretati oko bova i probijati kroz gužvu. Vjerujemo da niti ove godine neće izostati uzbudljivi padovi, slomljena jedra i daske, spektakularna prestizanja, ali i dobri večernji tulumi i zabava nakon natjecanja.

Prošle godine uspjeli smo ostvariti našu viziju i organizirali smo jedno od najuzbudljivijih natjecanja ikada viđenih na ovim prostorima, čvrsto otisnuli Šimune na kartu najboljih mjesta za jedrenje na dasci, te Vas sada pozivamo da nam se pridružite od 17. do 19. rujna na još većem spektaklu Shimuni Extreme Speed One Hour Slalom III", govori član Organizacijskog odbora Igor Lerman.

PROGRAM

17. rujan 2010

15:00 prijava za SHIMUNI EXTREME SPEED ONE HOUR SLALOM

16:00 pregled regatnog polja

17:00 sastanak natjecatelja

18:00 prvi mogući start / probni trening (ovisno o uvjetima) EXTREME SPEED ONE HOUR SLALOM

20:30 SLUŽBENO OTVARANJE REGATE uz večeru i zabavu

18. rujan 2010

08:00 sastanak natjecatelja

08:30 prvi mogući start SHIMUNI EXTREME SPEED ONE HOUR SLALOM

14:00 sastanak natjecatelja

14:30 zabavni program + školica surfinga za celebove

18:00 zadnji mogući start SHIMUNI EXTREME SPEED ONE HOUR SLALOM

20:30 svečana večera uz zabavni program

23:00 vatromet

19. rujan 2010 Rezervni dan za natjecanje

08:00 prvi mogući start SHIMUNI EXTREME SPEED ONE HOUR SLALOM

15:00 zadnji mogući start SHIMUNI EXTREME SPEED ONE HOUR SLALOM

17:00 proglašenje pobjednika i dodjela nagrada u slučaju da nedjelja bude jedini dan natjecanja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!