Ostali sportovi

Uspješan prvi dan Pannonian Challengea

Sportnet • petak, 20.08.2010.
Uspješan prvi dan Pannonian Challengea

Prvi dan najvećeg festivala ekstremnih sportova u regiji, Pannonian Challengea u Osijeku započeo je in-line natjecanjem.

Natjecatelji su vozili dva kruga kvalifikacija u kojima su skupljali bodove za veliko finale. Prvi na redu bili su natjecatelji mlađi od 16 godina, među kojima su se istaknuli iznenađujuće talentirani šestogodišnjak Urban i njegova sestra Urša, jedina natjecateljica. Pobjedu je odnio David Adamek iz Slovenije, a drugo i treće mjesto zauzeli su Tvrtko Lovrečki iz Zagreba i Ante Muše iz Splita.

Natjecatelji stariji od 16 godina priuštili su publici vrhunsku zabavu, osobito oni koji su ušli u finale. Osim iz raznih dijelova Hrvatske, mnogi su došli i iz drugi zemalja, kao što su Slovenija, Mađarska i Srbija.

U veliko finale ušao je Tin Hadžiomerspahić iz Zagreba koji je serijom vrhunskih trikova i jednim od najatraktivnijih nastupa zauzeo prvo mjesto. Drugo je mjesto osvojio Sven Buršić iz Umaga, favorit koji je svojim nastupom oduševio publiku. Treće je mjesto osvojio Sanjin Hadžiomerspahić, a četvrto Mađar Krisztián Szilágyi.

Natjecanje su ocjenjivali stručni suci Bogdan Kijanica (Zagreb), Matko Pedišić (Zagreb), Viktor Kondrat (Mađarska), Srđan Jovanović (Vukovar) te glavni sudac i MC Matko Pedišić (Zagreb). Događaj su vodili MC Neven Ćuk (Zagreb) i MC Ranko Haslinger (Varaždin).

Organizatori se ponose time što je Pannonian Challenge jedan od rijetkih festivala ekstremnih sportova koji objedinjuje BMX, skate, in-line i mountain bike natjecanja, te u skladu s tim idući na redu je skate dan. Ovaj festival prati i glazbeni dio: tri večeri vrhunske glazbe održavaju se u prostoru bivšeg disco cluba Vega.

(Foto: Igor Koščak)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!