Ostali sportovi

Skate dan uspio

Sportnet • subota, 21.08.2010.
Skate dan uspio

Skate dan Pannonian Challengea protekao je iznimno zanimljivo, s velikim oduševljenjem natjecatelja i sudaca te velikim odazivom publike. Nakon zagrijavanja, vozila su se dva kruga kvalifikacija u dvije kategorije: natjecatelji mlađi od 16 godina i natjecatelji stariji od 16 godina.

U svakom krugu tri su vozača vozila po tri minute te tako skupljala bodove za polufinale u koje je ušlo 12 natjecatelja. Nakon napetog polufinala, samo su petorica najboljih ušli u finale, a to su bili Dalibor Dugonjić (Zagreb), Zsolt Karkossiák (Budimpešta, Mađarska), Boaz Aquino (Tel Aviv, Izrael), Ivan Maras (Rijeka) i Tomaž Šantl (Ljubljana, Slovenija). Finale je bilo iznimno zanimljivo, atraktivno i napeto, a publika je gotovo cijelo vrijeme bila na nogama. Finalisti su vozili pet minuta, ali i nakon isteka vremena nastavili su izvoditi odlične trikove za publiku.

Nakon finala, počelo je dvadesetminutno natjecanje u kategoriji Best trick za koje je samo nekoliko najizdržljivijih skatera imalo snage. Publiku i suce iznenadio je mladi Viktor Silvaši, koji je u toj kategoriji osvojio prvo mjesto.

Uslijedilo je natjecanje u kategoriji Najduži ollie. Za titulu pobjednika bilo je potrebno preskočiti što više gajbi piva, te je u tome pobjedu odnio Izraelac Boaz Aquino.

Organizatori Pannonian Challengea završili su natjecanje svečanim proglašenjem pobjednika. U kategoriji mlađih od 16 godina na prvo mjesto zasjeo je Mihailo Prostran (Beograd, Srbija), drugo mjesto zauzeo je Zoe Miloš (Rijeka), dok je treći bio Mark Presetnik (Ljubljana, Slovenija).

U kategoriji natjecatelja starijih od 16 godina, prvo mjesto je osvojio Zsolt Karkossiák (Budimpešta, Mađarska), drugi je bio Boaz Aquino (Tel Aviv, Izrael), a treći Ivan Maras (Rijeka). Za pobjednike u ovoj kategoriji osigurane su novčane nagrade u iznosu od 7000, 5000 i 3000 kuna za prvo, drugo i treće mjesto. Pobjednik Zsolt Karkossiák oduševljen je ovogodišnjim Pannonianom, te je obećao da će doći i sljedeće godine.

Zabava se nastavila u dvorištu bivšeg disco cluba Vega, gdje se držala hip hop večer. U subotu je na programu BMX natjecanje, kada nas očekuju poznata svjetska imena ove kategorije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!