Vodeni sportovi

U čast KPK-a pala Rusija

Maja Giljanović • subota, 21.08.2010.
U čast KPK-a pala Rusija
Foto: Sandro Donda

U okviru proslave 80 godina Korčulanskog plivačkog kluba vaterpolska reprezentacija Hrvatske u Korčuli je odigrala prijateljsku utakmicu protiv najbolje selekcije Rusije i pobijedila 9:6.

Predvođena dvostrukim strijelcima Sandrom Suknom i Igorom Hinićem hrvatska je vaterpolska reprezentacija u prijateljskoj utakmici u Korčuli organiziranoj u čast 80. rođendana Korčulanskog plivačkog kluba pobijedila najbolju selekciju Rusije.

Utakmica je obilježila obljetnicu kluba koji je koncem 1970-ih osvojio Kup Jugoslavije i Kup pobjednika kupova, a na bazenu KPK-a privukla je gotovo 1000 zaljubljenika u vaterpolo.

Hrvatska je bez viroznog Miha Boškovića pobijedila 9:6, u strijelce su se upisali i Damir Burić, Petar Muslim, Nikša Dobud, Frano Karač i Samir Barać, a slavlje je osigurano u posljednjim minutama nakon serije 3:0.

Pobjeda u službenom susretu nakon treninga odrađenih od dolaska Rusije u Dubrovnik 19. kolovoza potvrdila je prvotni dojam: igrači Ratka Rudića kvalitetniji su, fizički spremniji i na najboljem putu dostizanja forme nužne da na Europskom prvenstvu u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna budu na najvišoj mogućoj razini.

Reprezentacija iz Dubrovnika u Zagreb putuje u srijedu, a za četvrtak je predviđen prvi trening na plivalištu uz Savu. Rudiću je na raspolaganju i dalje 17 igrača, a četvoricu, zbog pravila FINA-e koje je usvojio i LEN, prekobrojnih, hrvatski će izbornik objaviti u pet do 12.

Za nastup na EP-u konkuriraju Josip Pavić, Mirko Nižić, Ivo Brzica, Burić, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Barać, Karač, Bošković, Maro Joković, Pavo Marković, Paulo Obradović, Sukno, Muslim, Igor Hinić, Dobud i Ivan Krapić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2010. u 18:31
    Kapa dolje KPK-u, iz Korčule, klubu koji slavi 80 godina postojanja. To je čudo, a u okvirima ove naše države, za klub sa otoka - znanstvena fantastika! Osvajač kupa SFRJ 78' i Kupa Pobjednika Kupova Europe iste godine, klub iz mjesta sa 3500 stanovnika... 13 olimpijaca u plivanju i vaterpolu dao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2010. u 14:03
    zivio KPK !!!
    Obrisan korisnik