Ostali sportovi

Pannonian Challenge - treći dan

Sportnet • nedjelja, 22.08.2010.
Pannonian Challenge - treći dan

Pretposljednji i najiščekivaniji dan Pannonian Challengea bio je posvećen BMX contestu. Sukladno očekivanjima, dan BMX contesta bio je pravi spektakl za gledatelje, suce i same natjecatelje, budući da su nastupila neka od najzvučnijih imena BMX svijeta. Bili su tu Daniel Dhers, Senad Grošić, Bazsi Ivanfi, Jura Barač i brojni drugi.

Contest je započeo natjecanjem BMX amatera, među kojima su se posebno istaknuli Ivan Srbiš (Koprivnica), Andrew Tóth (Szekszárd, Mađarska) i Oliver Toth (Nagyatad, Mađarska). Ovi su vozači osvojili prvo, drugo i treće mjesto te su se time plasirali u finale Pro BMX contesta.

Pro BMX vozači vozili su dva kruga kvalifikacija. Među brojnim odličnim vozačima, iznimno zahtjevnu osječku publiku na noge su dizali Mađar Bobo Ujvari, 31-godišnji Senad Grošić i Osječanin Igor Vukadinović kojem su podršku pružila šestorica mladića ispisavši na svojim tijelima "I (srce) Poki". Poseban gost bio je trostruki svjetski prvak Daniel Dhers, nakon čijih su kvalifikacija neki natjecatelji čak i odustali.

U finale je ušlo 12 natjecatelja, te trojica pobjednika BMX Amatera, koji su započeli obje finalne vožnje. Vožnje koje su uslijedile bile su najnapetije i najneizvjesnije do sada. Publika je pljeskala, izvikivala imena vozača te neprestano tražila još trikova. Atmosferu je dodatno zagrijavao Mario Petreković poznat kao "Fizikalac". Iako umorni, najbolji su vozači do samog kraja pokušavali zadovoljiti velike apetite publike izvodeći razne vratolomije i komplicirane trikove.

Suci Damien Benko, Ben Shenkel i Luka Ković imali su iznimno težak zadatak izabrati trojicu najboljih. Prvo mjesto i 1000 eura osvojio je favorit Daniel Dhers (Caracas, Venezuela), drugo mjesto i 600 eura osvojio je Jura Barač (Osijek), a treći, s nagradom od 400 eura bio je Senad Grošić (Beč, Austrija). Ovogodišnji pobjednik Daniel Dhers na Pannonian Challengeu sudjeluje po prvi put i iznimno mu se sviđa te je obećao da će se vratiti i sljedeće godine.

Subotnju večer dodatno su začinili Kawasaki 3p, One Piece Puzzle i S-Kapada u dvorištu bivšeg disco cluba Vega.

Ukoliko niste u mogućnosti doći u skate park, cjelokupan događaj možete pratiti live video streamingom na web stranici pannonian.org i www.osijek031.com.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!