Vodeni sportovi

Kadetima neslužbeno prvenstvo svijeta

Maja Giljanović • ponedjeljak, 23.08.2010.
Kadetima neslužbeno prvenstvo svijeta
Foto: Sandro Donda

Hrvatska kadetska vaterpolska reprezentacija pod budnim okom trenera Joška Krekovića i Jakše Buljana osvojili su prvo mjesto na prestižnom Memorijalu Darko Čukić u Zrenjaninu, hrvatski su 15-godišnjaci u finalnoj utakmici crnogorske vršnjake pobijedili 11:8.

Hrvatsko vaterpolo u svim uzrastima ovog ljeta niže medalje. Nakon što su seniori u procesu podizanja forme za Europsko prvenstvo u Zagrebu od 29. kolovoza do 11. rujna izborili vizu za Svjetsko prvenstvo u Šangaju sljedeće godine, osvojili srebrnu medalju u Svjetskom kupu i brončanu u Svjetskoj ligi i nakon što su juniori osvojili brončanu medalju na Europskom U-17 prvenstvu kadetska je reprezentacija osvojila neslužbeno prvenstvo svijeta u Srbiji.

Hrvatski su 15-godišnjaci pod stručnom palicom prvog trenera Joška Krekovića i pomoćnika Jakše Buljana na Memorijalnom turniru Darko Čukić u Zrenjaninu osvojili prvo mjesto ispred Crne Gore na drugom i Italije na trećem mjestu (9:6 protiv Mađarske).

Marko Slade (Medveščak), Luka Kaleb (Jadran), Lovren Fatović (Jug), Andrija Bašić (Šibenik), Antun Goreta (Šibenik), Fran Milković (Mladost), Luka Lozina (Mornar), Antonio Buha (POŠK), Karlo Bilas (Mornar), Ivan Živković (Mladost), Karlo Erak (Šibenik), Lovro Miočević (Mladost), Marin Jukić (Šibenik) i Jure Čučka (Jug CO) su u Skupini B pobijedili Kanadu 17:3 i odigrali 7:7 protiv Italije za drugo mjesto iza Azzurra.

U četvrtfinalu su pobijedili Srbiju 7:6, u polufinalu su Talijane ovog puta potpuno nadigrali i slavili 8:5, a u finalu su protiv Crnogoraca preuzeli inicijativu od prvog napada, na poluvremenu vodili 4:2 i na koncu slavili 11:8.

Zrenjanin, Memorijal Darko Čukić, finale:
HRVATSKA - Crna Gora 11:8 (3:1, 1:1, 4:2, 3:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.08.2010. u 00:53
    Svaka čast, i to još na vručem terenu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.08.2010. u 20:30
    bravo, ne treba brinuti za budućnost hrvatskog vaterpola
    Obrisan korisnik