Vodeni sportovi

Vaterpolisticama "voljno" do četvrtka

Maja Giljanović • utorak, 24.08.2010.
Vaterpolisticama "voljno" do četvrtka
Foto: Sandro Donda

Hrvatske vaterpolistice su završile pripreme u Rijeci i dobile zasluženi odmor do novog okupljanja u Zagrebu 26. kolovoza. Izborniku Miloradu Damjaniću na raspolaganju je 19 igračica, a šest prekobrojnih će objaviti najkasnije tri dana prije početka ženskog dijela Europskog prvenstva 31. kolovoza.

Izbornik Milorad Damjanić dao je "voljno" hrvatskoj ženskoj seniorskoj vaterpolskoj reprezentaciji nakon odlično odrađenih priprema u Rijeci.

MILORAD DAMJANIĆ

"Cilj je pružiti čim žilaviji otpor objektivno puno kvalitetnijim protivnicama. Svaki plasman bolji od posljednjeg mjesta za nas bi predstavljao velik uspjeh", izjavio je izbornik Miki Damjanić i prognozirao da bi se za pretposljednje mjesto mogli "potući" s Njemačkom.

Ciklus priprema na Kantridi je šlag na tortu priprema započetih još u prvoj polovici srpnja u Zagrebu i nastavljenih u Varaždinu i Šibeniku, a nakon što su prvi put u životu iskusile pet sati treninga dnevno poziv za nastup na Europskom prvenstvu priželjkuje 19 igračica.

U društvu Nataše Anđelić (Mladost), Irene Barišić (Bura), Eve Ravnić (Mladost), Aide Šehić (Mladost), Ane Gavran (Mladost), Mije Šimunić (Mladost), Emmi Miljković (Primorje), Lucije Drobac (Mladost), Lucije Topić (Mladost), Katarine Majlat (Primorje), Maje Kalauz (Primorje), Josipe Šuprahe (Bura), Andreje Premuš (Primorje), Andreje Artukovich (Mladost), Blaženke Staničić (Mladost), Karmele Tvrdić (Bura), Majde Zekan (Primorje), Ana Marije Reić-Kranjac (Mladost) i Dine Lordan (Viktoria) šest je prekobrojnih, a izbornik Damjanić će spisak igračica koje će predstavljati hrvatski ženski vaterpolo na njegovom debiju na europskim prvenstvima objaviti 24 sata prije početka ženskog dijela EP-a 31. kolovoza.

Hrvatska reprezentacija je smještena u Skupinu A, prvo kolo 31. kolovoza igra protiv jednih od favoritkinja za najviši plasman Ruskinja, 2. rujna u drugom kolu protivnice su vaterpolistice Italije, a u trećem kolu 4. rujna reprezentacija Grčke. U Skupini B su Španjolska, Nizozemska, Njemačka i Mađarska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!