Nogomet

Mourinho: "Capello je engleski problem"

Borna Rupnik • srijeda, 25.08.2010.
Mourinho: "Capello je engleski problem"
Foto: Davor Sajko

Nedugo nakon što je prokomentirao kako se njegov Real Madrid ne može nositi s Manchester Cityjem po pitanju financijske moći, Jose Mourinho prokomentirao je i izbornika engleske reprezentacije...

Jose Mourinho, novi trener Kraljevskog kluba, iznio je svoje mišljenje o Fabiju Capellu, talijanskom stručnjaku koji sjedi na klupi Gordog Albiona. Iako ga mnogi smatraju najjačom karikom Engleske, Mourinho tvrdi da je Capello upravo suprotno.

"Jasno je da Capello ne funkcionira na engleskoj klupi. Ne pozna igrače, oni ga se boje i ne mogu igrati za njega", tvrdi Portugalac koji je svojedobno vodio Chelsea.

"Smatram da Capello u Englesku unosi kaos. Igrači trebaju jasnu taktiku i ne smiju biti zbunjeni po pitanju svojih zadataka. Kada to nije slučaj, krivnja je isključivo trenerova" bez zadrške je govorio Mourinho engleskim medijima.

"Capello je engleski problem. S igračima razvija jednostrani odnos, pitajte bilo koga tu u Real Madridu. Ne može se promijeniti, a neprestano viče na igrače. A oni se moraju osjećati posebnima", zaključio je Jose Mourinho.

Fabio Capello uvjerljivo je odveo Englesku na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, ali i jednako uvjerljivo ispao u osmini finala od Njemačke. Na klupi Engleske ostao je u vjeri da u Poljskoj i Ukrajini može do naslova prvaka Europe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 12:08
    po meni osvojit ce španjolsko prvenstvo, ali ne i ligu prvaka...slažen se sa TOMTOMASIC da ako bude igra sa chelseaom da neće dobro proć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2010. u 00:25
    Majstor je podjebavanja, al je i majstor za nogomet pa mu rezultati omogućavaju da se sprda. I zato mu vrlo, vrlo rijetki mogu uzvratiti, jer moraju imati i trenerski rezultat da se ne bi sprdao iz njihovog rezultatskog kiksa. Al postoji vraški dobra šansa da ga utiša baš Talijan, jer moguće je da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.08.2010. u 23:12
    Ako tako kaže Jose kao što piše onda je to točno... Po meni on je najveći Galacticos i pojačanje Reala ovog ljeta! Bravo Jose!!
    Obrisan korisnik
  • miha125.08.2010. u 21:50
    Jel se to specijalni nudi Englezima? Ne znam zašto komentira Capela kad je rekao da uopće neće pratiti svjetsko prvenstvo.
    miha1
  • Obrisan korisnik25.08.2010. u 21:49
    dobro istina da se cini da je kreten po izjavama al covjeka drze rezultati i ako ce biti u realu 3-4 godine garant ce osvojit i primeru i lp sa svim ovim igracima (a bit ce ih i jos)
    Obrisan korisnik