Nogomet

Simao napušta nacionalnu momčad

Mirza Seferagić • subota, 28.08.2010.
Simao napušta nacionalnu momčad
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Veznjak Aletico Madrida Simao Sabrosa najavio je oproštaj od reprezentacije Portugala...

Nakon 85 odigranih utakmica u nacionalnom dresu u kojima je postigao 22 pogotka 30-godišnji Simao Sabrosa odlučio se povući iz reprezentacije, a tu je odluku donio na temelju "osobnih razloga": "Nakon dugog razdoblja razmišljanja o ovome vjerujem da je došlo vrijeme da završim svoju internacionalnu karijeru i da ustupim svoje mjesto nekim mlađim igračima."

Predsjednik Portugalskog nogometnog saveza Gilberto Madail nije oduševljen ovom odlukom, ali zna da ne može ništa učiniti što bi Simaa natjeralo da promijeni svoju odluku: "Žalim zbog te njegove odluke, ali ne preostaje mi ništa drugo nego da ju prihvatim. Zbog svog velikog talenta i svoje velike želje za predstavljanjem svoje reprezentacije na najbolji mogući način Simao će zauvijek ostati simbolom naše nacionalne vrste."

Simao Sabrosa karijeru je započeo u Sportingu iz Lisabona, a 1999. godine prelazi u FC Barcelonu za koju nastupa do 2001. godine. Nakon Barce vraća se u Lisabon, ali ovaj put u dresu Benfice koju je, kao kapetan momčadi, odveo do naslova prvaka Portugala i osvajanja domaćeg kupa.

2007. godine prelazi u madridski Atletico koji ga je platio 20 milijuna eura, a s kojim je prošle sezone osvojio i Europsku ligu, a nakon sinoćnje pobjede protiv prvaka Europe, milanskog Intera, osvojio je i europski Superkup.

Bio je član portugalske U-16 reprezenatcije koja je 1996. godine osvojila naslov prvaka Europe, a u seniorskoj reprezentaciji na Euru održanom 2004. godine u njegovoj domovini bio je jedan od glavnih igrača te je pomogao svojoj zemlji u osvajanju drugog mjesta. U finalu su poraženi od senzacionalne grčke reprezentacije s 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!