Košarka

Španjolci se vade protiv N. Zelanda

Mario Majdić Natrlin • nedjelja, 29.08.2010.
Španjolci se vade protiv N. Zelanda
Foto: EPA

Osim utakmice naše Hrvatske s Iranom i ljepotice dana u Skupini A gdje igraju Srbija i Njemačka, drugi dan SP-a u Turskoj Španjolci dočekuju s mamurlukom koji bi trebao izliječiti novozelandski "Haku", SAD čekaju ambiciozni Slovenci, Turcima u goste dolaze neugodni i uigrani Rusi, a bit će zanimljivo i između Portorika i Grčke....

Skupina A

Jordan - Angola

Vezane vijesti

Jordan se nema čega sramiti vezano za svoj prvi nastup na SP-u. Protiv Australije su vodili na poluvremenu, a na kraju su izgubili tek s pola koša razlike. Angolu je s druge strane "pojela" Srbija 94:44. Iako je upravo Angola reprezentacija broj jedan u Africi, Abbaas (20 koševa, 10 skokova protiv Australije) i Wright (16 koševa) im žele pomrsiti račune.

Argentina - Australija

Bilo je nervoze protiv Njemačke, ali Argentinci su zadržali pribranost i slavili. Australija je pokazala trzavice protiv Jordana i nije dala naslutiti kako može iznenaditi Argentinu. Delfino (27 koševa), Scola (20) i Oberto (11) trebali bi biti dovoljni za drugo slavlje, ali ne treba podcijeniti mogućnosti NBA igrača Andersena i Millsa kod Australije.

Skupina B

Slovenija - SAD

Slovenci su pred velikim brojem navijača slavili protiv Tunisa s uvjerljivih 80:56 i sada ih čeka veliki dvoboj protiv SAD-a. Nitko u Skupini B ne računa na te bodove pa će Dragić (16 poena, osam asistencija) i društvo ući neopterećeni i željni dokazivanja. SAD su pokazale što mogu i to preko leđa Hrvatske, ali Slovenci su zaradili poštovanje u NBA-u pa će B-team igrati s maksimalnim poštovanjem.

Brazil - Tunis

Brazilci su tiho prozujali kroz prvi dan SP-a uvjerljivom pobjedom nad Iranom, 81:65. Barbosa (13), Giovannoni (17) i Huertas (devet asistencija) trebali bi s jednakom rutinom nadigrati i Tunižane koji se još oporavljaju od slovenskih navijača i visokog poraza. Brazilci bi morali pripaziti na Rziga, prvog čovjeka Tunisa, koji u 26 minuta protiv Slovenaca nije upisao ni jedan poen.

Skupina C

Kina - Obala Bjelokosti

Kina je došla na korak od šokantne pobjede nad Grcima. Pokazali su upornost i trebali bi prvu pobjedu upisati danas protiv Obale koju su domaćini jučer "krstili" s 86:47. Jianlian Yi se jučer s 26 koševa i 14 skokova nametnuo kao prvo ime pa se isto može očekivati i danas.

Portoriko - Grčka

Ovo je veoma zanimljiv dvoboj. Portoriko spašava glavu nakon poraza od Rusije, a Arroyo se želi iskupiti zbog veoma loše predstave. Grci su u pripremama bili, uz SAD, najbolja reprezentacija. Jučer su Kinezima utrpali 13 trica. Imaju široku klupu i discipliniranost, nešto što Portoriko još mora pokazati.

Turska - Rusija

Domaćini su uvjerljivo svladali nešto lakšu prepreku na startu i sada ih čeka pravi izazov. Rusija je više nego zadovoljna pobjedom nad Portorikom, a sada imaju priliku rastužiti fanatične Turke. Monja i Mozgov su ih predvodili sa 16, odnosno 13 poena, dok su se kod Turaka istakli Onan (18 koševa) i Ilyasova (16).

Skupina D

Litva - Kanda

Linas Kleiza (27 poena) i Litva imaju iza sebe neugodni Novi Zeland, ali ih čeka još jedna egzotična reprezentacija. Kanada je razočarala porazom od Libanona od čak deset razlike i ako žele vidjeti drugi krug, nemaju mjesta za pogreške. Odigrali su veoma loše drugo poluvrijeme, čeka ih Litva koja je košarkaški mnogo zrelija pa se Anthony, Rautins i društvo moraju brzo regrupirati.

Libanon - Francuska

Dvije momčadi koje su na krilima velikih iznenađenja. Francuzima prednost jer su nadigrali i pobijedili svjetske prvake. Bez Parkera, ali s razigranim Albicyjem i Batunom, momčad je pokazala veliku međusobnu kemiju i danas su favoriti, unatoč Libanonu i odličnoj partiji njihovog El Khatiba (31 poen, osam skokova).

Španjolska - Novi Zeland

Španjolcima još možda nije sasvim jasno što se dogodilo. Nedostaju Gasol i Calderon, a danas ih već čeka "hiperaktivni" Penney koji je jučer Litvi utrpao 37 koševa. Novi Zeland će biti agresivan protiv Španjolaca gdje, kao jučer Francuzi, nemaju što za izgubiti. Španjolcima se treba probuditi Rubio koji je jučer ostao na šest koševa, a Fernandez usprkos svojih 13, mora smiriti živce.

SP 2010, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Jordan65:79Angola
Srbija81:82Njemačka
Argentina74:72Australija
1Srbija 41+109
2Argentina 41+34
3Australija 32+40
4Njemačka 23-24
5Angola 23-74
6Jordan 05-85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Jordan65:79Angola
Srbija81:82Njemačka
Argentina74:72Australija
1Srbija 41+109
2Argentina 41+34
3Australija 32+40
4Njemačka 23-24
5Angola 23-74
6Jordan 05-85

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2010. u 13:53
    ma španjolci gađaju drugo mjesto u skupini kako bi izbjegli SAD do finala. Za sve kladioničare, pazite u zadnjoj utakmici skupine. Očekujem pobjedu litve od točno toliko i toliko razlike čime španjolci čudnog li čuda završavaju na 2. mjestu skupine.......
    Obrisan korisnik