Košarka

Tomas: "Previše smo se opustili u trećoj"

Mirza Seferagić • nedjelja, 29.08.2010.
Tomas: "Previše smo se opustili u trećoj"
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Iranom u drugom kolu skupine B Svjetskog košarkaškog prvenstva u Turskoj, Marko Tomas je rekao da je pobjeda stigla lagano, ali da se Hrvatska previše opustila u trećoj četvrtini te da se to više ne smije događati. Hamed Hammadi, najbolji Iranac, priznao je pak, da nije očekivao tako tešku utakmicu...

Marko Tomas je nakon dvoboja s Iranom rekao kako je pobjeda bila lagana. No, osvrnuo se posebno na činjenicu da je u trećoj četvrtini došlo do opuštanja. Tomas je naglasio da se to sa Slovenijom ne smije ponoviti ukoliko želimo do važne pobjede: "Lagano smo dobili. Igrali smo jako dobru obranu u prvom poluvremenu. Malo smo se previše opustili u trećoj četvrtini i to nam se nikako ne smije dogoditi protiv Slovenije. Moramo igrati koncentrirano od početka do kraja. Sve u svemu, bio je lijep osjećaj upisati prvu pobjedu na turniru."

Utakmicu je kratko prokomentirao i Bojan Bogdanović, uz Roka Ukića najbolji strijelac Hrvatske sa 13 poena. Bogdanović je rekao kako se dvoboj s Iranom ne može uspoređivati s onim protiv SAD-a te da je cilj doći do pobjeda koje će omogućiti izbjegavanje Argentine u osmini finala: "Bilo je dobro. Bila je to drukčija utakmica od one jučerašnje. Odigrali smo kako je trebalo i pobijedili. Sada treba poraziti Sloveniju i Brazil, kako ne bi igrali s Argentinom u osmini finala."

Najbolji igrač Irana, Hamed Hammadi, rekao je kako je očekivao da će dvoboj s Hrvatskom biti jednostavniji, no priznao je da nisu mogli puno te da je zadovoljan iskustvom skupljenim u susretu: "Izugbili smo ovaj dvoboj, ali sada moramo misliti na iduće utakmice. Mislili smo da će utakmica s Hrvatskom biti lakša. Međutim, imaju puno mladih igrača koji su jako dobri. Ovo je u svakom slučaju dobro iskustvo za mene i moje suigrače."

Haddadijev suigrač Saman Veisi, koji je iz igre šutirao 1/5, priznao je da je očekivao da će svi dvoboji na ovom Svjetskom prvenstvu za njih biti teški te da bi bio zadovoljan da se iz utakmice u utakmicu poboljšavaju: "Bila je to teška utakmica. No, znali smo da će sve utakmice u Turskoj biti teške. Na nama je da svaki put pokušamo odigrati dobro i da se nastojimo poboljšati iz susreta u susret."

SP 2010, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija77:99SAD
Hrvatska75:54Iran
Brazil80:65Tunis
1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovenija77:99SAD
Hrvatska75:54Iran
Brazil80:65Tunis
1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.08.2010. u 03:32
    Tomas "previše smo se opustili u trećoj" Nemoj srat?!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2010. u 22:13
    Gledajući ove dvije utakmice ne može se zaobići pitanje što točno u reprezentaciji rade Planinić, Stipčević pa i Kus,dok Hrvoje Perić gleda od doma. Pritom mislim da Planinić i Kus ovoj reprezentaciji nažalost više ne mogu ni pomoć a Rok ne dobija šansu. Iako je to posve shvatljivo, s obzirom da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik