Nogomet

Capello: "Mladi igrači su budućnost"

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 30.08.2010.
Capello: "Mladi igrači su budućnost"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik Engleske, Fabio Capello, rekao je da nema Davida Beckhama u svojim planovima za ciklus kvalifikacijskih utakmica vezanih za Europsko prvenstvo, ali da će ga pozvati za još jednu utakmicu na Wembleyju da se oprosti od navijača.

Talijan na klupi engleske nogometne reprezentacije, Fabio Capello, bio je kritiziran nakon prijateljske utakmice protiv Mađarske kad je rekao da je Beckham star te da za njega nema mjesta u reprezentaciji.

Međutim, Capello je ipak odlučio da će pozvati 35-godišnjaka za jednu utakmicu kako bi se mogao oprostiti od vjernih navijača. "Mi moramo razmišljati o Europskom prvenstvu i mladi igrači su naša budućnost. Razgovarao sam s Davidom preko telefona i naš je odnos jako dobar", rekao je Talijan.

Beckham je ustrajan u svojoj želji da i dalje igra za svoju reprezentaciju, a Capello je rekao o čemu je pričao sa Beckhamom: "Objasnio sam mu kako stvari trenutno stoje. Nikada nisam u karijeri zvao igrače na telefon, ali sam u ovom slučaju to učinio. Vrata reprezentacije su otvorena za svakog igrača, ali ja sada razmišljam o mladim igračima. Oni trebaju igrati i tako skupljati iskustvo".

Za prve dvije kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske i Švicarske, Capello ne može računati na Johna Terryja i Franka Lamparda, koji su zadobili ozljede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!