Košarka

Udrih: "Vjera nam je donijela preokret"

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.08.2010.
Udrih: "Vjera nam je donijela preokret"
Foto: EPA

Slovenija je još jednom svladala Hrvatsku i to zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu. Ponovno je naša reprezentacija odradila dobro prvo, ali i slabije drugo poluvrijeme u susretu sa susjedima...

Hrvatska ponovno nije imala recept za Sloveniju iako je još jednom bila ravnopravna i ponovno su sitnice bile na strani protivnika. Ne treba biti previše kritičan jer u dvobojima podjednakih reprezentacija sitnice i inače odlučuju, a treba priznati i kako Slovenija danas ima reprezentaciju koja je vrlo dobra i od nje nije sramota izgubiti.

Izbornik Josip Vranković nakon susreta je detektirao gdje je bio problem.

"Igrali smo tešku i čvrstu utakmicu i to dobro, posebno u prvom poluvremenu. U probleme smo ušli u trećoj četvrtini kada su naši visoki igrači imali problema s osobnim pogreškama i tu leži razlog poraza. Nismo dobro zatvarali skok i napravili smo nekoliko pogrešaka što je Slovenija iskoristila. U posljednjoj četvrtini smo pokušali igrati brže i vratiti se, ali smo promašili neke šuteve koje nismo trebali."

Zadovoljstvo je vladalo u taboru slovenske reprezentacije. I oni kao ključnu vide treću četvrtinu.

"Igrali smo u tom razdoblju s puno više energije, na poluvremenu smo dogovorili kako ćemo igrati agresivnije u obrani i usredotočenije u napadu i to nam je uspjelo. Sretan sam zbog naših navijača koji su nam ovdje ogromna podrška", rekao je slovenski izbornik Memi Bečirović.

S njim se složio i dojučerašnji Cibos Samo Udrih. "U prvom poluvremenu smo bili mekani, nismo vjerovali u sebe. No na poluvremenu nam je trener dao prave smjernice, odigrali smo agresivnu obranu u trećoj dionici i tada smo počeli vjerovati kako možemo do pobjede."

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!