Košarka

Možda da je pucao Ronaldinho...

Bernard Jurišić • utorak, 31.08.2010.
Možda da je pucao Ronaldinho...
Foto: EPA

Imali su Brazilci Amerikance u šaci. Ono što Hrvati i Slovenci nisu uspjeli u prva dva kola, Brazilci su umalo uspjeli u trećem. No, Durant i društvo i dalje su neporaženi...

Treće kolo Svjetskog prvenstva donijelo je samo šest utakmica, pa smo mogli puno bolje popratiti ono što se događalo u Istanbulu i Kayseriju. No, velike neizvjesnosti nije ni bilo, osim u utakmici između Amerikanaca i Brazilaca, donekle i između nas i Slovenaca.

Da biste razumjeli situaciju u skupini A, trebate biti zaista koncentrirani. Jordan je namučio i gotovo pobijedio Australiju. Njemačka je pobijedila Srbiju. Onda je Srbija pregazila Jordan, a Australija Njemačkom pomela pod. Luda kuća? Ne, Svjetsko košarkaško prvenstvo. Argentinci su tamo jedini "svoji" i uredno održavaju razliku pred konkurencijom. Dosadašnjim izvedbama najavljuju lov na medalje.

U našoj skupini Amerikanci su jedini neporaženi, no više ne izgledaju toliko nedodirljivi. Famu o američkoj supremaciji (iz)gradili smo mi i Slovenci u prva dva kola, no kad su na red stigli protivnici koji ih se ne plaše i koji znaju na duge staze s njima igrati, stigli su i prvi problemi. Brazilci nisu uspjeli, no poslali su poruku da se Duranta i društvo itekako može "skinuti".

Vrijedi napomenuti i da je Iran ostvario svoju povijesnu prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u dvoboju koji je odlučio da će Tunis osvojiti posljednje mjesto u našoj skupini.

Igrač dana

Pored Scolinih 32-8, Haddadijevih 23-13 ili Durantovih 27-10 u utakmici dana, naslov igrača dana ipak ću pokloniti Argentincu Carlosu Delfinu. Branič Milwaukee Bucksa u pobjedu protiv Angole ugradio je 22 poena, 5 skokova, 4 asistencije i 4 osvojene lopte. Bilo ga je gdje god je trebalo, kad god je trebalo.

Tragičar dana

Brazilac Marcelo Huertas dugo će pamtiti prigodu koju je propustio na kraju utakmice protiv SAD-a. Najprije mu je tri sekunde prije kraja iscurio šut kojim je mogao izjednačiti na 70:70 i imati u rukavu još i slobodno bacanje za pobjedu, pošto je sviran prekršaj. Nakon toga promašio je prvo slobodno bacanje, pa mu nije preostalo ništa nego namjerno promašiti i drugo, no nije pomoglo, Amerikanci su sačuvali pobjedu.

Utakmica dana

Rezultatski uvjerljive predstave protiv Hrvatske i Slovenije dodatno su podigle ionako visoki američki moral, ali Brazilci za to nisu marili. Odigrali su čvrstu, mušku utakmicu i pokazali da su ovi mladi i atletični Amerikanci - itekako ranjivi. Nisu se Brazilci osladili končnim trijumfom, no uspjeli su svijet uvjeriti da Amerikanci nisu nepobjedivi. Za razliku od nas i "fantja".

Potez dana

Huertas je odlučio popraviti ono što je pokvario promašenim prvim slobodnim bacanjem. Tri sekunde prije kraja drugo je bacanje namjerno promašio, Alex Garcia odbio loptu do Leandrinha Barbose, no branič Toronto Raptorsa nije pogodio za produžetak. Možda da je pucao Ronaldinho...

Izjava dana

"Kompleks Slovenaca? Na to ću vam reći da bih jako volio opet igrati protiv njih", rekao je Roko Ukić nakon trećeg poraza u nizu ove generacije od sjevernih nam susjeda. I mi bismo voljeli, značilo bi to da smo jaaaaaako daleko dogurali na ovom Svjetskom prvenstvu...

Petorka dana

Roko Ukić (Hrvatska, 20 poena, 7 asistencija), Kevin Durant (SAD, 27 poena, 10 skokova), Carlos Delfino (Argentina, 22 poena, 5 skokova, 4 asistencije, 4 osvojene lopte), Luis Scola (Argentina, 32 poena, 8 skokova), Hamed Haddadi (Iran, 23 poena, 13 skokova).

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 12:33
    Gledao sam utakmicu i mogu reći da dugo nisam vidio nešto lošije (govorim o USA-Brazil)...nije bilo 5 organiziranih napada,Ameri 5-6 puta u kontri promašuju trice,nedisciplinirano do krajnjih granica,došli su na prvenstvo bez centra,trener cijelu utakmicu nije dignuo dupe sa klupe,a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 03:45
    Ma nisu ni ti Argentinci nešto. Istina, dosad su najbolje prošli u svojoj skupini, no prve dvije tekme puno su se više od očekivanog namučili. Međutim, još je puno utakmica pred nama :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 01:03
    da, stvarno, kako je moguće da čovjek koji je bio najbolji strijelac i asistent ekipe bude u momčadi kola?? stvarno nema smisla...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 00:52
    kako je moguće da je Ukić u petorci dana? ovo me stvarno razočaralo jer inače sportnet dosta cjenim. momak je koševe pogađao praktično slučajno (one dvije lude trice je čak i Slavko okarakterizirao kao slučajnost), a bez obzira na broj asista nisam vidio neke konkretne akcije koje je radio za našu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 00:45
    neka neka...nema šetnje ni za koga, pa tako ni za amere.....
    Obrisan korisnik