Košarka

Durant: "Trebala nam je ovakva utakmica"

Ivor Krapac • utorak, 31.08.2010.
Durant: "Trebala nam je ovakva utakmica"

Amerikanci su doživjeli prvi pravi izazov tek u trećem nastupu na SP-u u Turskoj. Nakon teško izborene pobjede protiv Brazilaca, njihov vodeći strijelac i najbolji igrač Kevin Durant kazao je da mu ne smeta doživjeti i ovakvu utakmicu...

Za razliku od Hrvatske i Slovenije, Brazil je Amerikancima predstavljao opasnost kroz cijelu utakmicu, a u posljednjem napadu, kod zaostatka od 70:68, Južnoamerikanci su imali i priliku za produžetak ili pobjedu. Nije išlo, Huertasu je prvo iscurilo polaganje uz prekršaj, potom je promašio dva slobodna, da bi iz novog napada Barbosa ostao praznih ruku u teškoj situaciji pod košem - i Amerikanci su se nekako izvukli.

"U drugom poluvremenu nije bilo lako zabijati ni nama ni njima, obje momčadi pokazale su svoj karakter", osvrnuo se izbornik SAD-a Mike Krzyzewski nakon utakmice: "Brazil je dobro vođen s klupe, s iskusnim igračima koji znaju što žele, a mi smo uspjeli izvući pobjedu iako nam je protiv ovakvog suparnika bilo potrebno više energije - no, za to smo, mislim, premladi".

Vezane vijesti

Coach K pohvalio je Barbosu i Machada, dodajući da je upravo zbog opasne brazilske vanjske linije dao veću minutažu obrambeno kvalitetnom Andreu Iguodali, dok je posebno poglavlje priče zaslužio Marcelinho Huertas: "Bio je toliko sabran cijelo vrijeme, a dok ga nije bilo na parketu, Brazilci su ulazili u probleme. Vjerujem da bi brazilski izbornik volio da ga je mogao držati na terenu svih 40 minuta, možda bi onda i pobijedili".

"Morali smo nekako promijeniti ritam, 'ubijali' su nas na pick&rollu. To treniramo najviše, imamo nekoliko načina za obranu od pick&rolla, a u drugom poluvremenu je i to bilo bolje", zaključio je Krzyzewski: "Zajedno smo tek nekoliko tjedana. Ne znam možemo li pobjeđivati, ali u ovoj utakmici sam saznao da moja momčad može igrati obranu".

Kevin Durant smatra da ovo nije tako loša stvar za njegovu momčad. "Trebala nam je ovakva utakmica. Atmosfera je bila odlična, Brazil je radio jako dobar posao, jako su nas pritisnuli. Sve ovo je za nas još učenje, dobro će nam doći", kazala je glavna zvijezda ove američke reprezentacije, posebno hvaleći Chaunceyja Billupsa za nošenje momčadi u teškom drugom poluvremenu.

S druge strane, brazilski izbornik, Argentinac Ruben Magnano, bio je ponosan na svoje: "Čestitam Amerikancima na pobjedi, a svojim igračima zbog toga što su vjerovali tijekom cijele utakmice. Ta vjera nas je mobilizirala da ostanemo u igri cijelo vrijeme".

"Ne možeš reći nijednom igraču ili momčadi da mogu doći samo do određene razine, uvijek treba ciljati visoko, a tako govorim svojim igračima. Brazil igra kao Brazil, imamo svoj identitet i na taj ćemo način ići dalje", dodao je izbornik reprezentacije koju do kraja prvog kruga čekaju ogledi sa Slovenijom i Hrvatskom.

SP 2010, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska84:91Slovenija
Tunis58:71Iran
SAD70:68Brazil
1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska84:91Slovenija
Tunis58:71Iran
SAD70:68Brazil
1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos31.08.2010. u 11:40
    Uništit će nas
    ivos