Košarka

Velike bitke u skupinama C i D

Branimir Korać • utorak, 31.08.2010.
Velike bitke u skupinama C i D
Foto: EPA

Susretima trećeg kola nastavlja se natjecanje u skupinama C i D Svjetskog prvenstva u Turskoj. U skupini C pozornost privlače susreti Portorika i Kine te Španjolske i Litve, a uz meč Grčke i Turske, u skupini D zanimljiv je i dvoboj Francuza i Kanađana...

Skupina C

Rusija - Obala Bjelokosti 15:00

Rusi će nakon poraza od domaćina Turske ići na pobjedu protiv Obale Bjelokosti. Slabašna afrička reprezentacija vrlo teško će se oduprijeti Rusima koji bi morali upisati laganu pobjedu. Ostaje upitno hoće li za Bjelokoščane moći zaigrati njihov najbolji igrač Pape Amagou, no niti njegov nastup im neće donijeti pobjedu, Rusija je jednostavno bolja reprezentacija koja želi ovom pobjedom osigurati nastup u osmini finala.

Portoriko - Kina 17:30

Dvoboj Portorika i Kine vjerojatno je ključni u odluci tko će uz Obalu Bjelokosti otpasti i neće u osminu finala. Portoriko u ovaj susret ulazi oslabljen neigranjem Carlosa Arroya i s iscrpljenim Juanom Joseom Bareom koji je prisiljen igrati više nego što je planirano. "Ozljeda Arroya je ozbiljna, on uopće ne može hodati, da je danas utakmica nema šanse da bi igrao", rekao je jučer portorikanski izbornik. S druge strane Kinezi nemaju takvih briga i spremno čekaju ovaj vrlo važni susret.

Španjolska - Litva 20:00

Bit će zanimljiv i dvoboj Španjolaca i Litavaca, dvije košarkaške sile koje bez obzira na snagu jednih ili drugih uvijek igraju odlične utakmice. Litavci su zasad stopostotni, međutim nisu prikazali igru koja baca s nogu. S druge strane Španjolska već ima jedan poraz i to na početku protiv Francuza i željet će nakon njega sve do kraja dobiti. Taj poraz im u konačnici možda i nije loše sjeo jer s njim mogu računati, u slučaju da su drugi u skupini, da će do finala izbjeći Amerikance.

Skupina D

Novi Zeland - Libanon 15:00

Vrlo važan dvoboj igra se i u skupini D gdje je situacija takva da još uvijek svi imaju šanse za prolaz. Novi Zeland i Libanon odigrat će jedan od susreta koji su "krucijalni" za prolazak, a ukoliko upišu pobjedu, Libanonci će napraviti ogroman korak prema osmini finala. Novom Zelandu gori pod petama i mora slaviti, riječ je o prilično izjednačenim reprezentacijama koje će ponuditi zanimljiv susret.

Francuska - Kanada 17:30

Francuska je zasad najugodnije iznenađenje Svjetskog prvenstva. Iako ih muče brojni izostanci odličnih igrača, nastavljaju s odličnim igrama, a to će pokušati i protiv Kanade. Tijekom priprema Kanada ih je dva puta svladala vrlo uvjerljivo, a dvoboj u Turskoj bit će prava prilika za osvetu u važnom susretu. Pred Kanadom je s druge strane imperativ pobjede jer ih poraz dovodi na rub ispadanja.

SP 2010, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rusija72:66Obala Bjelokosti
Portoriko84:76Kina
Grčka65:76Turska
1Turska 50+108
2Rusija 41+19
3Grčka 32+33
4Portoriko 14-15
5Kina 14-62
6Obala Bjelokosti 14-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Rusija72:66Obala Bjelokosti
Portoriko84:76Kina
Grčka65:76Turska
1Turska 50+108
2Rusija 41+19
3Grčka 32+33
4Portoriko 14-15
5Kina 14-62
6Obala Bjelokosti 14-83

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 22:01
    Spanjolska i Litva su u skupini D.
    Obrisan korisnik