Košarka

Kemzura: "Ponosan sam na igrače"

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 01.09.2010.
Kemzura: "Ponosan sam na igrače"

Iza Litve je veliki preokret i pobjeda nad Španjolskom. Iako su Španjolci bili ti koji su držali susret u rukama, Litavci su ostali pribrani i motivirani za preokret u posljednjoj četvrtini koja ih je dovela do konačnih 76:73...

Litva je pobijedila i u svoje prve dvije utakmice na ovom Svjetskom prvenstvu u Turskoj, ali u njima nisu pokazali ništa što bi nas natjeralo da pomislimo kako isto mogu učiniti i protiv aktualnih svjetskih prvaka.

Španjolska je ipak pala u dramatičnoj završnici, nakon što su prosuli vodstvo od +18 u trećoj četvrtini. Trener Litve, Kestutis Kemzura, nije skrivao ponos na svoje igrače:

"Veoma sam ponosan na svoje igrače jer smo se borili. Unatoč tome što smo gubili s 18 razlike, nismo odustali. Svih petorica na terenu su se borili jedni za druge."

Kemzura je svjestan koliko je samokontrola neophodna u ovakvim utakmicama:

"Spomenuo sam prije utakmice koliko je važno imati kontrolu nad sobom i svojim emocijama - onim dobrim, ali i onim lošim. Košarka je igra, moraš ju željeti igrati, moraš igrati i s emocijama, ali ih moraš i kontrolirati."

Jedan od junaka, Jonas Maciulis, koji je utakmicu završio s 13 poena, naglašava borbeni duh ove reprezentacije:

"Bili smo u jednakoj situaciji u utakmici s Kanadom. Nismo odustali, nastavili smo se boriti i ovo je već druga utakmica u kojoj smo pokazali da možeš pobijediti ukoliko se boriš do kraja."

Maciulis je istaknuo i važnost čvrste obrane i kontre, dva segmenta koja su izvukla Litvu iz mrtvih, a upravo ih je on u njima predvodio:

"Možda nam se isplatilo što smo igrali čvršću obranu, tako nam je bilo lakše zabiti iz kontre. Možda je to napravilo razliku."

Razumljivo je kako španjolski mediji postaju nervozni nakon drugog poraza u tri susreta. Trener Sergio Scariolo smatra kako nema mjesta panici:

"U krizi si tek kada ostaneš bez naslova. Želimo se boriti za medalje. Izgubili smo dvije utakmice, ali prvenstvo je dugo. Sutra je novi dan i mi ćemo se fokusirati na sljedeću utakmicu, onda na utakmicu poslije nje i tako dalje."

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaSP 2010.
  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!