Košarka

Litva i Francuska za prvo mjesto

Mario Majdić Natrlin • srijeda, 01.09.2010.
Litva i Francuska za prvo mjesto
Foto: EPA

Ni današnji dan na SP-u u Turskoj neće proći bez uzbuđenja. U našoj Skupini B, Hrvatska traži novu pobjedu protiv Tunisa, a utakmica dana igra se između Brazila i Slovenije. Na ostalim terenima će također biti zanimljivo. Srbija igra protiv Australija koja je neočekivano lagano pobijedila Njemačku, SAD bi trebao dominirati Iranom, a Francuzi i Litavci se bore za prvo mjesto...

Skupina A

Srbija - Australija 15.30: Australci su Srbiji poslali upozorenje pobijedivši Njemačku koja je ranije pobijedila njih. Time su pokazali kako se protiv, sve uigranije, Srbije ne namjeravaju samo pojaviti. Obje reprezentacije imaju po pet bodova, s tim da Srbija u zadnjem kolu igra protiv Argentine tako da bi ovdje bilo mudro pobijediti.

Njemačka - Angola 18h: Nijemci se još nisu otrijeznili od velike pobjede nad Srbijom kada su ih Australci spustili na zemlju pobjedom 78:43. Bio je to šok za Njemačku koja je pokazala mnogo slabosti i nekontinuiranost. Danas se s Angolom u direktnom dvoboju bore za četvrto mjesto u Skupini i nemaju mjesta za nikakve pogreške ni kikseve.

Argentina - Jordan 20.30: Argentinci kao prvi u skupini dočekuju posljednji Jordan koji je još bez pobjede. Argentina tako, uoči ogleda sa Srbijom, ima priliku doći do četvrte pobjede i na korak od osvajanja Skupine A. Prekjučer ih je protiv Angole ponovno predvodio sjajni Luis Scola (32 koša, osam skokova) u prvoj pobjedi koja nije kidala živce njihovim navijačima. Vrijeme je za još jednu takvu.

Skupina B

Iran - SAD 18h: Amerikancima Iran na noge dolazi u idealnom trenutku. Nakon dana odmora i teške pobjede nad Brazilom koji ih je ozbiljno zabrinuo. Bit će ovo prilika SAD-u da proradi na određenim aspektima igre koji nisu funkcionirali, prilika da izrotiraju i odmore momčad i pripreme se za najveće izazove.

Skupina C

Kina - Rusija 15h: Rusija se namučila protiv Obale Bjelokosti, ali je ipak stigla do druge pobjede. Trenutno su drugi u Skupini B i ako žele tamo ostati danas trebaju pobijediti Kinu koja je u zadnjem kolu poražena od Portorika. Kina se upravo s njima bori za ulazak u drugi krug, što joj čini današnju utakmicu protiv Rusije iznimno važnom.

Obala Bjelokosti - Grčka 17.30: U izravnom dvoboju za prvo mjesto, Grci su sinoć poraženi od Turske. Nepuna 24 sata nakon te teške utakmice, čeka ih Obala Bjelokosti koja pak još čeka svoju prvu pobjedu. Grcima bi ovo trebalo biti rutinsko odrađivanje posla, ali sinoćnji poraz ih je zasigurno iscrpio i fizički i emocionalno. Borbe za prva tri mjesta u Skupini C još traju pa treba ostati skoncentriran.

Turska - Portoriko 20h: Turci vjerojatno još slave sinoćnju pobjedu nad omiljenim Grcima. Danas ih čeka napadački orijentiran Portoriko koji je do svoje prve pobjede stigao tek protiv Kine. Iako uvijek opasni, Portoriko na ovom prvenstvu nije na pravoj razini i Turska iz više razloga ovdje slovi kao favorit. Ipak, umor treba uzeti kao faktor i u ovoj utakmici.

Skupina D

Kanada - Novi Zeland 16h: Novi Zeland je bez pogovora sretan zbog visoke pobjede nad Libanonom. Popeli su se tako do četvrtog mjesta koje vodi u drugi krug, a danas pred njih izlazi Kanada koja je od Libanona poražena još u prvom kolu i do sada nema pobjede. Zadnji su u skupini, u zadnjem kolu igraju protiv Španjolske i nade za prolazak su im minimalne. Raspucani Novozelanđani bi ih mogli potpuno pokopati, ukoliko se ne regrupiraju.

Libanon - Španjolska 17.30: Libanon je trenutno na petom mjestu, s četiri boda kao i četvrtoplasirani Novi Zeland. Ali, pred Libanonom su još dvije teške utakmice. Danas protiv Španjolske, sutra protiv Litve. Španjolska je u nevjerici nakon drugog poraza. Danas problema ne bi trebali imati, ali je prvo mjesto nedostižno i Španjolci se moraju sabrati što prije uoči osmine finala.

Litva - Francuska 21h: Ovo je jedna od najzanimljivijih utakmica dana. Borba za prvo mjesto u skupini. Dvije momčadi koje igraju iznad svih očekivanja. Teško je uopće odrediti blagog favorita, obje momčadi su "skinule" Španjolsku i večeras nas čeka istinska košarkaška poslastica.

SP 2010, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Srbija94:79Australija
Njemačka88:92 *Angola
Argentina88:79Jordan
1Srbija 41+109
2Argentina 41+34
3Australija 32+40
4Njemačka 23-24
5Angola 23-74
6Jordan 05-85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Srbija94:79Australija
Njemačka88:92 *Angola
Argentina88:79Jordan
1Srbija 41+109
2Argentina 41+34
3Australija 32+40
4Njemačka 23-24
5Angola 23-74
6Jordan 05-85

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!