Nogomet

UEFA zabranila vuvuzele

Borna Rupnik • srijeda, 01.09.2010.
UEFA zabranila vuvuzele
Foto: Bruno Karadža

Na utakmicama pod ingerencijom Uefe neće se moći čuti zvuk vuvuzela, stigla je objava iz sjedišta Europske nogometne federacije...

Utakmice Lige prvaka, Europske lige i kvalifikacijskog ciklusa za plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini bit će lišene vuvuzela.

Naime, UEFA je zabranila njihovo unošenje na stadion jer "nadglasavaju navijače i odvlače pažnju od emocija koje nogomet izaziva". Zato ih je proglasila nepodobnim navijačkim rekvizitom.

"Javili smo svojim članicama da bi zvuk vuvuzela promijenio europsku nogometnu kulturu i tradiciju te ugođaj na utakmicama. U kontekstu Južnoafričke Republike, vuvuzela predstavlja dio lokalnog folklora, ali UEFA smatra da upotreba vuvuzela u Europi ne bi bila prikladna".

"Čarolija nogometa sastoji se u dvostranoj izmjeni osjećaja na relaciji teren - navijači. Publika sada može igračima prenositi raznolike emocije, što bi vuvuzele onemogućile. Kako bi izbjegla rizik negativnih posljedica i zaštitila europsku nogometnu tradiciju, UEFA je odlučila zabraniti unošenje vuvuzela na utakmice pod svojom nadležnošću", stoji u službenom priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos01.09.2010. u 14:18
    A ekipa sjećate se onih glupih truba sa SP u rukometu u Zagrebu, bile su skoro gore nego vuvuzele, proklet bio ko ih izmisli.
    ivos
  • Obrisan korisnik01.09.2010. u 13:44
    pametan potez
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2010. u 13:13
    Da budem iskren prema vama svima ovdje,neznam za vas ali bojao sam se da bi vuvuzele mogle imigrirati s Afrike u Europu,te biti dio LP,EL i EP!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.09.2010. u 13:11
    Ala Bože HVALA TI PUNO!! Ove vuvuzele su totalno sranje,gore i od zvuka zavijanja onih kako se nazivaju turbofolk pjevača i pjevačica (jao moje uši) koje nemaju ni veze s muzikom...
    Obrisan korisnik
  • Ivo Krecak01.09.2010. u 12:57
    A u HNL-u???
    Ivo Krecak