Nogomet

Nesuđeni Hajdukovac u Australiji

Nikola Vlahović • četvrtak, 02.09.2010.
Nesuđeni Hajdukovac u Australiji
Foto: Sandro Donda

Sada već bivši napadač Genclerbirligija, Bruce Djite, spakirao je svoje stvari i vratio se u Australiju...

Povremeni reprezentativac Australije, Bruce Djite, završio je sa svojim igrama u turskom Genclerbirligiju te se vratio u Australiju, postavši novi igrač tamošnjeg prvoligaša Gold Coasta.

Djite je prošlo ljeto bio na pragu Hajduka, međutim, kad je dobio ponudu turskog prvoligaša zaboravio je na Hajduk i krenuo put Turske. Ipak, napadač je priznao da je to bio pogrešan korak.

Nakon što su čelnici Genclerbirligija raskinuli s njim ugovor, 23-godišnjak je rekao: "Želim otići negdje gdje ću igrati, u stabilan klub gdje liga nije toliko jaka. Želim ostati u Europi i nemam se namjeru vratiti u Australiju".

Ipak, dogodilo se sve suprotno, Djite nije pronašao angažman u Europi te se zadnjeg dana prijelaznog roka vratio u Australiju i postao novi napadač Gold Coasta.

Djite je pao u drugi plan kad je Genclerbirligi dobio novog trenera te je bio posuđen u Diyarbakirspor, kako bi svojim igrama izborio odlazak na Svjetsko prvenstvo. Međutim, tamo je odigrao devet utakmica i nije zabio niti jedan gol pa nije otputovao u Južnoafričku Republiku.

Dodajmo još ovome kako je Genclerbirligi doveo konkurenciju Erminu Zecu. Naime, novi igrač turskog prvoligaša postao je reprezentativac Novog Zelanda, Shane Smeltz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kraljetina03.09.2010. u 00:02
    "Želim otići negdje gdje ću igrati, u stabilan klub gdje liga nije toliko jaka." normalno, bar si ti prepoznao koliko je hnl jak . tak treba
    kraljetina