Nogomet

Ballack i Van Bommel predvodnici

Nikola Vlahović • četvrtak, 02.09.2010.
Ballack i Van Bommel predvodnici
Foto: HB-Press-Agency

Izbornik Njemačke, Joachim Löw, napokon je donio odluku tko će biti kapetan Elfa,a istu stvar napravio je i strateg Nizozemske...

Nakon što je na Svjetskom prvenstvu kapetan njemačke nogometne reprezentacije bio Philip Lahm, došlo je do sukoba između njega i bivšeg kapetana Michaela Ballacka.

Problem je bio u tome što su obojica željeli biti kapetani, a nakon dugo razmišljanja, Joachim Löw je odlučio da će kapetan biti Ballack, a Lahm će biti njegov zamjenik.

"Imao sam otvoreni i iskreni razgovor sa Ballackom koji je trajao dva sata. Odlučio sam da će on biti kapetan reprezentacije, a Lahm će biti njegov zamjenik. Trenutno u defenzivnom dijelu veznog reda igraju Schweinsteiger i Khedira, ali kada se vrati Ballack on će biti kapetan. Kad on ne bude igrao, tada je kapetan Lahm", zaključio je izbornik Njemačke.

Nakon što su Nijemci saznali tko će biti kapetan njihove reprezentacije, isto stvar su jučer saznali i navijači Nizozemske. Naime, nakon Giovannija van Bronckhorsta, novi kapetan Oranja je Mark van Bommel.

"Mark je prava osoba za to i nalazi se u pravoj dobi da bude kapetan. Uspješno je bio kapetan PSV-a, a sada je kapetan Bayerna. Prije nego smo donijeli odluku raspravljali smo o tome sa tehničkim osobljem", rekao je izbornik Nizozemske, Bert van Marwijk.

Nizozemska će u petak odmjeriti snage sa San Marinom u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine, a nakon dvije godine u reprezentaciju se vratio Ruud van Nistelrooy.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2010. u 23:34
    Oni koji se ne slažu sa elaom neznaju da Lahm nije rođeni kapetan... Ballack možda nije igračina ali je na terenu znao posložit svoju ekipu,napunit ih samopouzdanjem i dati im motiva za igru..Ballack je legenda!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2010. u 15:22
    ballack je mrcina od kapetana,rođen vođa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2010. u 12:06
    van Bommel je sjajan kapetan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2010. u 11:25
    Ovo je super za nizozemsku repku to što se Ruud vratio
    Obrisan korisnik