Ostali sportovi

3. Shimuni Open - atraktivniji no ikad

Sportnet • četvrtak, 02.09.2010.
3. Shimuni Open - atraktivniji no ikad

Od 17. do 19. rujna održat će se sad već tradicionalna regata Shimuni Extreme Speed One Hour Slalom III, u sklopu koje će biti i prva revijalna regata sportskih katamarana...

Shimuni Extreme Speed One Hour Slalom 2010 bit će, sudeći po najavama, dosad najatraktivnija, najveća windsurf-regata u Hrvatskoj, s više od 200 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Austrije i Australije. Očekuje ih najbogatiji nagradni fond u Hrvatskoj.

Ni ove godine neće izostati legende hrvatskog jedrenja na dasci, od Zdravka Cerovca, Stojana Vidakovića i Luke Mratovića do Ivana Kljakovića Gašpića i Mladena Belamarića, a sudjelovat će i najviše rekreativaca, koji će se upravo u Šimunima prvi put okušati u vožnji slaloma. Ovaj put natjecat će se i žene, koje su lani pokazale zavidno znanje, uspješno završivši utrku.

Svih dvjestotinjak natjecatelja startat će zajedno u maratonskoj verziji discipline slalom, za koju je regatno polje između dvije bove postavljene okomito na vjetar pa je utrka izuzetno atraktivna zbog visokih brzina koje se postižu za vrijeme plova, ali i mnogo sudionika koji će se morati okretati oko bova i probijati kroz gužvu. Zato ni ove godine neće izostati uzbudljivi padovi, slomljena jedra i daske te spektakularna pretjecanja.

Novitet je ove godine regata sportskih katamarana do 19 stopa koja će se održati na regatnom polju ispred kampa 18. ili 19. rujna. To izuzetno atraktivno nadmetanje brodica dizajniranih za let po valovima zapostavljeno je u Hrvatskoj, a organizatori se nadaju da će mu ovom utrkom udahnuti novi život. Pozivaju sve vlasnike katamarana bilo kojeg tipa, maksimalne dužine do 19 stopa i s najviše dva člana posade, da se prijave i okušaju znanje i sreću na regatnom polju.

Prošle godine Shimuni Extreme Speed One Hour Slalom uvrstio je Šimune na kartu najboljih mjesta za jedrenje na dasci, što je najbolja pozivnica da se i vi 17. do 19. rujna pridružite uzbudljivom nadmetanju, dobroj zabavi i partijanju nakon utrka, uz Elemental i Postolar Tripper, vatromet, odojka...

Sav prihod od ulaznica ide udruzi Debra, koja pruža pomoć i podršku djeci leptirima, mališanima oboljelima od bulozne epidermolize.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!