Košarka

Vranković: "Igrali smo premekano"

Mario Majdić Natrlin • petak, 03.09.2010.
Vranković: "Igrali smo premekano"
Foto: Nikola Movrić

Josip Vranković nakon poraza od Brazila nije imao puno lijepih stvari za reći o igri svoje momčadi. Osobito je kritičan bio prema obrani i svjestan je da ovakvi protiv Srbije nemamo što tražiti. S druge strane, unatoč pobjedi svoje vrste, trener Brazila Magnano, nalazi se u teškoj situaciji...

Letargična i neuigrana Hrvatska reprezentacija u porazu od Brazila 92:74 koji nam je donio četvrto mjesto u skupini. Trener Josip Vranković nema čime biti zadovoljan:

"Nismo odigrali dobro prvo poluvrijeme, igrali smo premekano. Imali smo problema s obranom. Ako igraš ovako protiv Brazila, izgubit ćeš, što je bio slučaj s nama."

U osmini finala nas čeka Srbija koja je na ovom turniru pokazala puno više. Osvojili su prvo mjesto u svojoj skupini i Hrvatska u subotu mora odigrati besprijekorno:

"Moramo igrati čvršću obranu i bolju košarku ukoliko želimo napraviti nešto protiv Srbije. Znamo ih veoma dobro jer dolazimo iz istog područja. Imaju dobre igrače i dobru tranziciju tako da moramo igrati ozbiljno. To će, bez sumnje, biti veoma čvrsta utakmica."

"Turniri znaju biti okrutni"

Argentinac za kormilom Brazila, Ruben Magnano, ne krije zadovoljstvo prikazanom igrom i pobjedom koja im je donijela treće mjesto u Skupini B:

"Mislim da je momčad igrala veoma skoncentrirano kao što je bio i plan. Pokrili smo sva područja kako bi šuterima otežali posao. Imali smo problema s napadačkim skokovima, ali smo napravili dobar posao u obrani što nam je omogućilo da igramo dobar napad."

Ova pobjeda znači da Brazil u osmini finala ide na opasnu Argentinu, domovinu Rubena Magnana koja je svoje najblještavije košarkaške trenutke doživjela upravo za vrijeme njegova mandata.

"Veliki turniri znaju nekada biti okrutni. Morat ću igrati protiv svoje zemlje, ali u mojoj glavi je jedina misao o tome kako Brazil treba igrati da bi prošao u sljedeću rundu."

Magnano je osobito pohvalio igrače Argentine za koje tvrdi da su veoma talentirani i puni samopouzdanja:

"Veoma je teško prevariti Argentinu. To će, bez sumnje, biti pravi klasik na našem kontinentu i tko god pobijedi će ići dalje, a tko izgubi će željeti da se to nije dogodilo."

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.09.2010. u 18:55
    Evox apsolutno si u pravu, protivnik postavljen u zonu 2-3 i umisto da lopta ide oni je uvale jadnom tomiću koji je 2 metra izvan reketa i očekuju da nešto napravi. a da ne govorim da uopće ne igramo nikakvu zonu jer neznaju, igraju čovika, ma užas dobro da smo dobili i ove jadnike. Samo da se ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2010. u 17:09
    Kako nije problem u Joki, jel mu tko brani da ih ispljuska,motivira?!Nisu toliko ni bili mekani u obrani,koliko su dobar suterski dan imali brazilci....u napadu su neuigrani,bez izradenih akcija,ide se sve na neki individualizam, idu glavom kroz zid.Tomic je samo takva igracina,kojeg ne znamo... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj03.09.2010. u 15:24
    uopće nije problem u joki kolko u njihovim glavama jer jednostavno nisu fajteri. treba netko da ih ispljuska tamo
    Mihalj
  • Obrisan korisnik03.09.2010. u 13:54
    kakva neznalica ovaj lik,taj ce naci razloge svaki dan,prvo suci neki dan,pa mekano??decko ucini nam svima ogromnu uslugu pa daj ostavku danas, ima cemo imat vise sansi sa srbima
    Obrisan korisnik
  • Kracho03.09.2010. u 12:31
    Joke, ostavka...
    Kracho