Vodeni sportovi

Preko Zagreba do Šangaja

Maja Giljanović • petak, 03.09.2010.
Preko Zagreba do Šangaja
Foto: Dragan Kovač

Nakon nepotpunog petog kola natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu u Zagrebu poznate su sve europske reprezentacije putnice na Svjetsko prvenstvo u Šangaju sljedeće godine. Posljednje tri vize Europljanima preostale nakon Svjetske lige i Svjetskog kupa na Mladosti su zaslužile Italija, Mađarska i Njemačka.

I prije posljednjeg kola natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu u Zagrebu poznate su sve europske reprezentacije koje će se sljedeće godine otisnuti put Šangaja na Svjetsko prvenstvo.

Vizu za Kinu prvi su izborili aktualni svjetski prvaci Srbi i aktualni europski prvaci Crnogorci, Srbija osvajanjem, a Crna Gora plasmanom u finale Svjetske lige u Nišu.

Svjetski prvaci prije tri godine Hrvatska, aktualni viceprvaci svijeta Španjolska te Rumunjska nastup u Šangaju su izborile na Svjetskom kupu u Oradei, a na EP-u u Zagrebu popunjena su i preostala tri mjesta. Krug europskih putnika zaključile su Italija, Mađarska i Njemačka, Azzurri su nakon četiri kola stopostotni, olimpijski pobjednici su prije posljednjeg kola osvojili 10 bodova, a Nijemci bod manje.

14. Svjetsko prvenstvo u Šangaju održava se od 16. do 31. srpnja 2011., automatski je kao domaćin nastup osigurala Kina, a u Oradei su svoju vizu čekirali i Amerikanci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!