Vodeni sportovi

U lovu na medalju

Ana Legradi • subota, 04.09.2010.
U lovu na medalju
Foto: FaH

Dan nakon važne utakmice slijedi analiza igre: Ratko Rudić smatra da se podigla forma, posebno u obrani, te da su igrači postigli određenu dozu sigurnosti. Na utakmicu protiv Španjolske gleda kao najbolje odigranu na turniru, a osvrnuo se i na pojedine lakše ozljede igrača.

Ekipu Italije čine mladi igrači, tri puta su osvojili Europsko prvenstvo (1947., 1993. i 1995. godine), ali u novijoj povijesti medalje su ih zaobilazile. Italija ima jaku ligu, klupska natjecanja su od velike važnosti, a možda iz tog razloga na nacionalnoj razini izostaju rezultati.

Jedan od iskusnijih igrača je svakako golman Stefano Tempesti, igrač kluba Pro Recco Genoa, osvajača Eurolige u prošloj sezoni i osvajača Kupa Italije od 2006. do 2009. godine.

Vezane vijesti

O napadu talijanske momčadi govore četiri pobjede od dolaska u Zagreb. Redom su padale Španjolska i Crna Gora sa golom razlike, a rutinski je posao odrađen protiv Turske i Rumunjske. U utakmici s Crnom gorom uputili su čak 23 udarca prema vratima protivnika. Izbornik Crne Gore, Petar Porobić, je bio prisiljen mijenjati vratara dvije minute prije isteka trećeg dijela.

U utakmici protiv Španjolske uputili su 17 udaraca prema vratima Inakija Aguilara, što znači da se talijanska momčad svakako oslanja na jaki napadački blok. Rudić ističe kako je najviše napadački raspoložen Pietro Figlioli, također igrač Pro Recca. U utakmici protiv Crne Gore je imao učinak tri od šest, sa Španjolcima je odmarao. U ogledu s Turskom, jedan od pet, a protiv Rumunjske tri od sedam. Izgleda da Figliolija talijanski izbornik priprema za polufinale i finale.

Rudić u ovom trenutku raspolaže fizički pripremljenim igračima za jakog protivnika kao što je Italija. Nekolicina igrača nije još došla do izražaja, ali kondicijski trener reprezentacije Dean Kontić ne vidi mjesta panici. "Razina igre se podiže, to se svakako vidi. Sinoć smo napravili odličan posao i pobjeda je bila sigurna."

Paulo Obradović je sinoć ozlijedio bubnjić, Rudić tome ne pridaje veliku važnost jer smatra sa će biti spreman za nedjelju. "Mislim da će normalno moći nastaviti turnir."

Naš vratar Josip Pavić bio je zadovoljan publikom. Nakon početnih kritika na račun našeg jedinog golmana, odlučio je stati na kraj glasinama. Peterac Guillerma Molina je nespretno završio u mreži, a obrana je pomogla popraviti kvalitetu i cjelokupan dojam.

Uoči utakmice s Italijom, Rudić ne želi kalkulirati. Pobjeda s tri gola razlike bi svakako osigurala prolaz u polufinale bez po muke. Međutim ukoliko bi nas u polufinalu čekala Srbija, možda bi time "sami sebi uskočili u usta". U samo tri dana imali bismo dvije iznimno teške utakmice. Kako je i u skupini B neizvjesna situacija, bolje je ne kalkulirati.

Za ogled s Italijom ima još ulaznica, na blagajnama bazena Mladosti i zagrebačkim benzinskim postajama Ine. Utakmica se igra u nedjelju, 5. rujna, na bazenu Mladost u 20.40 sati. Utakmicom se odlučuje o prvom, drugom ili trećem mjestu u skupini A.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 18:53
    slažem se, Rduić stalno upozorava na tog ključnog napadača, ali mislim da kolko je dobar u Pro Reccu ne pokazuje dovoljno u bazenu na Mladosti...golman im je jak, ako popravimo šut moglo bi biti i tri, četri razlike...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2010. u 15:38
    Italija igra odlično, ali i iznad svojih realnih mogućnosti. Zato mislim ukoliko budemo pravi, možemo dobiti i iznad 3-4 razlike.
    Obrisan korisnik