Vodeni sportovi

Treći nastup, treće demoliranje

Antonija Pavlić • subota, 04.09.2010.
Treći nastup, treće demoliranje
Foto: EPA

Prva tri nastupa hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije očekivano su bila - loša. U bazenu na Savi danas su (daleko) bolje bile Grkinje, a konačan se rezultat na semaforu zaustavio na 29:4.

Borbenost i pozitivna atmosfera u hrvatskoj ženskoj vaterpolskoj reprezentaciji ipak ne mogu nadomjestiti očigledan manjak kvalitete. Na Europskom vaterpolskom prvenstvu ovoga su puta "stradale" protiv Grkinja, u konačnici zabivši četiri, a primivši čak 29 golova.

"Sve je ovo za nas jedno veliko iskustvo, ali opet - ne mogu reći da sam s prezentacijom u ovih nekoliko utakmica zadovoljan. U hrvatskom ženskom vaterpolu potrebno je mnogo toga promijeniti, za početak - svaki muški klub primorati da oformi i ženski."

Najbolju su igru hrvatske reprezentativke danas pružile u prvoj četvrtini. Imali smo 1:1 zaslugom Staničić te 4:2 nakon gola Reić-Kranjac. No, do kraja su tek u trećoj četvrtini (Kalauz) i četvrtoj (Staničić) uspjeli ponešto ublažiti "makljažu".

U grčkim redovima najefikasnije su bile Kyriaki Liosi i Angeliki Gerolymou, obje s po šest zgoditaka.

"Željeli smo postići što više pogodaka, zbog gol-razlike. Za taj smo cilj morali pritiskati tokom cijele utakmice, a moram priznati da mi takav način igre baš i nije drag - duh ovoga sporta uništen je kada se pobijedi s 29:4", "nezadovoljan" je bio grčki izbornik Georgios Morfeiss.

Tribine su "bjesomučno" navijale za kockaste, ali što nam to vrijedi kada u bazenu nemamo pravu kvalitetu. "Publika je bila navjerojatna", kazala je Mia Šimunić. "Pri rezultatu 21:4 vikali su da hoće pobjedu, a nadam se da će na tim krilima i krilima popularnosti ovoga turnira ženski vaterpolo u Hrvatskoj dobiti neku važnost."

U preostalim utakmicama trećeg kola Mađarska i Njemačka miroljubivo su podijelile bodove (10:10), dok je Nizozemskoj protiv Španjolske puni plijen tri minute prije kraja donijela Van Belkum. U posljednjoj večernjoj utakmici vidjeli smo još jedan remi - 12:12 igrale su Ruskinje i Talijanke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley04.09.2010. u 20:20
    tko kad ćemo sljedeći put biti domaćini ovakvog prvenstva...sad su se bar i naše vaterpolistice okušale na jednom velikom natjecanju...
    Weasley
  • Ivo Krecak04.09.2010. u 20:16
    Ajde,bitno je sudjelovat
    Ivo Krecak