Nogomet

Crna Gora unijela nemir u stožer Walesa

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 06.09.2010.
Crna Gora unijela nemir u stožer Walesa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Crna Gora pobijedila je Wales na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine i unijela veliki nemir u stručni stožer Walesa.

Hrvatski trener na klupi Crne Gore, Zlatko Kranjčar, kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvorio je pobjedom protiv Walesa. Taj je poraz vrlo loše odjeknuo među stručnim stožerom i igračima Walesa.

Naime, izbornik Walesa, John Toshack, spreman je odstupiti s te funkcije i svoje mjesto prepustiti nekom drugome jer ga je poraz od Crne Gore totalno razočarao.

Vezane vijesti

Predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza, Trefor Lloyd Hughes je priznao da je sve moguće pa i to da Toshack ne bude više izbornik. "Postoji puno nagađanja, neka su točna, ali neka i nisu. Sigurno je da ćemo obavijestiti javnost kad riješimo tu situaciju, to bi moglo biti danas ili sredinom tjedna", rekao je Lloyd Hughes.

Odmah nakon poraza od Crne Gore, bivši reprezentativci Walesa, Iwan Roberts i Robbie Savage, prozvali su Toshacka te mu poručili da napusti kormilo reprezentacije.

"Naš optimizam se srušio u jednoj utakmici. On je sa reprezentacijom od 2004. godine i da li smo napredovali? Nisam baš siguran. Ako izgubimo od Bugarske on mora otići. U sljedeće dvije utakmice mi moramo osvojiti šest bodova", dodao je Roberts.

"Vrijeme je da Toshack napusti reprezentaciju. Treba nam novi početak, novi zamah. Tu je šest godina i stalno ima neka opravdanja. Moramo se vratiti u igru, a Toshack mora otići", poručio je Savage.

Reprezentativac Walesa, Craig Bellamy, također je bio razočaran što je njegova reprezentacija ostala bez bodova na gostovanju kod Crne Gore te nikako nije bio zadovoljan odabirom sudaca.

"Oni su bili vrlo sretni što su dobili suca iz Krfa. Kad budemo mi igrali protiv Crne Gore kod kuće hoćemo li mi imati suca iz Irske ili Škotske? Naravno da ne", rekao je Bellamy.

Ipak priznao je da utakmicu nisu izgubili zbog sudaca: "Međutim, utakmicu nismo izgubili zbog toga. Crna Gora je pobijedila i to je to. Nije bitno da li smo zaslužili izgubiti ili ne, kvalifikacije smo otvorili bez bodova. Počeli smo kvalifikacije sa porazom i svaka iduća utakmica za nas je velika".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!